30585_1429214817929_1811273_n-normal.jpg

KANAA CORDON BLEU

  • 4kpl kanan rintafileitä
  • 4 siivua ilmakuivattua kinkkua
  • savustettua sulatejuustoa (tai mitä ikinä hyvää juustoa haluatkaan käyttää)
  • 2 kevätsipulin vartat
  • suolaa
  • pipppuria

Leivittämiseen:

  • jauhoja
  • muna
  • korppujauhoja

Jos haluat kääntää fileet kaksinkerroin valmistettaessa, nuiji niitä ohuemmiksi. Vaihtoehtoisesti voit leikata taskun paksuimpaan kohtaa ja laittaa täytteen sinne. Rouhi suolaa ja pippuria fileiden päälle. Laita jokaiselle fileelle pala ilmakuivattua kinkkua ja reilusti juustoa. Pilko kevätsipuli pieniksi renkaiksi ja ripottele renkaita reilusti juuston päälle. Taita file kaksinkerroin ja kiinnitä se (tai tasku) esim. hammastikuilla. Pyörittele jokainen file sitten ensin vehnäjauhoissa, sitten kanamunassa jonka rakenne on rikottu, ja viimeiseksi korppujauhoissa. Paista pannulla miedolla lämmöllä kypsäksi, tai ota ensin hieman väriä pintaan ja siirrä uuniin kypsymään noin 20 minuutiksi.

Tässä tarjoiltuna sahrami-oliivirisoton kanssa, mutta mikä jottei toimisi oikein maisiosti riisin tai pastankin kera :)