Grillikausi on alkanut!! Vaikka sää onkin melkoisesti viileämpi (ja aina niin tuulinen!) , kuin viime kesänä tähän aikaan, on grillit kuumenneet pihoissa jo hyvän aikaa. Ja lihatiskeillä ei valinnan varasta ole pulaa;herkkuja löytyy jokaiseen makuun.
Tällä kertaa meillä syötiin ribbsejä, joita muistan jo lapsuudessani syöneeni isän luona; niitä piti olla aina, kun grilli kuumeni - isän makujen mukaan valmistettuna ne oli hyvinkin rapsakoita ja ylikypsiä. Mun ribbsit on hitaammin kypsytettyjä ja mehukkaampia - edelleen olen yhtä huono syömään näitä; brutaalia luiden välistä jyrsimistä en ole koskaan taitanut . mun hampaat repäisee sen parhaan lihapalan irti ja valitettavan paljon syötävää jää kiinni luihin. Hillittömän hyväähän tämä on, mutta mulle toimii ehkä paremmin vartaat ja pihvit :)
Soppa 365;sta löytyi resepti vastustamattomaan uuniraparperiin mustapippuriparfaitin, raparperi-mustapippurisiirapin sekä paahdetun valkosuklaan kera. Ammattikokki mä en ole, mutta sen verran oman keittiöni kuningatar, että päätin tarttua haasteeseen.
Ei kannata pelästyä mustapippuria, sillä lopputulos on taivaallinen - päihittää ravintoloiden jälkiruoat mennen tullen. Ei ehkä yksinkertaisin toteuttaa, mutta hienompaan dinneriin kannattaa aina vähän panostaa. Valmista parfait mielellään jo edellisenä päivänä; raparperit h-hetkellä; lämmin-kylmä kombo on kutkuttava!
Uuniraparperi
4 raparperin vartta
2dl vettä
2dl sokeria
6 kokonaista mustapippuria
Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen. Kuori raparperit. Laita kuoret, vesi ja sokeri kattilaan. Rouhi pippurit joukkoon. Kiehauta, nosta kattila liedeltä ja anna maustua 10 minuuttia.
Leikkaa raparperinvarret 10 cm:n tangoiksi. Laita tangot uunivuokaan yhteen kerrokseen. Siivilöi kuorten maustama liemi raparperien päälle vuokaan.
Kypsennä raparperitankoja uunissa 20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Nosta raparperit varovasti liemestä tarjoilulautasille. Kaada liemi puhtaaseen kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes liemi on siirappimaista.
Mustapippuriparfait
12 kokonaista mustapippuria
4 kananmunan keltuaista
1,5dl tomusokeria
4dl kuohukermaa
(4cl vodkaa)
Paahda mustapippureita paistinpannussa keskilämmöllä noin 5 minuuttia, varo polttamasta niitä. Rouhi morttelissa tai veitsellä pieneksi. Vuoraa jäädykevuoka (vet. n. 1 l) tai vaikka pakasterasia tuorekelmulla.
Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri sähkövatkaimella. Lisää pippuri ja halutessasi vodka. Vodka tekee jäädykkeestä pehmeämmän ja nopeammin sulavan.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja nostele se keltuaisvaahdon joukkoon. Kaada seos vuokaan. Napauta vuokaa pari kertaa pöytää vasten, niin että ylimääräiset ilmakuplat lähtevät pois. Suojaa tuorekelmulla ja laita pakastimeen vähintään 6 tunniksi.
Karamellisoitu valkosuklaa
100g valkosuklaata
ripaus suolaa
Laita uuni lämpenemään 165 asteeseen. Paloittele suklaa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä uunin keskitasossa noin 8 minuuttia, kunnes suklaa on ruskistunut. Sekoita suklaata välillä lusikalla, sillä valkosuklaa palaa melko helposti.
Vedä suklaa leivinparin avulla pelliltä. Mausta suolalla. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
Siirrä suklaa hetkeksi talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois. Murenna käsin rouheeksi.
Viimeistele annos; asettele raparperit lautasille, valuta siirappia niiden päälle. Nosta parfaitviipaleet lautasille ja murusta karamellisoitua valkosuklaata päälle
Viikonlopun 50-vuotisjuhliin sanin myös kunnian leipoa kakkuja; kummankin toivottiin olevan kermavaahdottomia, sekä toiseen koristeluun toivottiin vaaleanpunaista possua sekkä tekstiä "Boss", muuten sain vapaat kädet.
Lopputuloksena oli mehevä suklaakakku täytteenään mokkakreemi ja mansikkamarmeladi sekä raikas appelsiinijuustokakku
Ja sitten taas kohti uusia kokkailuja - seuraavaan postaukseen lupaan tuoda sitä paljon pyydettyä fitfoodia; eli paljastan mitä meillä oikeasti syödään (meillä ei siis syödä kakkuja ;) !) ja mitä mun jääkaapista aina löytyy.. Ja joo, meillä on aina nälkä :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.