I've just created a Monster - Jos olet suklaan ystävä, niin tässä suklaata säästelemättä tehty  kakku juuri sinulle.

Täydellistä suklaakakkua metsästäessäni ja mietiskellessäni, tuli pyöräytettyä muutaman kakkupohjan sekoitus ja lopputulos yllätti itsenikin. Mehukas suklaapohja, suklaamoussetäyte ja kotimainen iki-ihana suomuurain on kohtalaisen kaunis kombinaatio.

               541907_10200744113472751_1442247572_n-no

Pohja:

6 valkuaista

2dl  sokeria

1,5dl vehnäjauhoja

 

130g Fazerin tummaa suklaata

130g voita

1dl tomusokeria

1tl vaniljasokeria

ripaus suolaa

6 keltuaista

Sulata  tumma suklaa sekä voi, jäähdytä. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kevyeksi vaahdoksi.

Vatkaa sitten toisessa astiassa vaahdoksi jäähdytetty suklaa-voiseos, sokerit ja suola. Lisää keltuaiset yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää valkuaisvaahto suklaavaahtoon varovasti sekoittaen ja lopuksi siivilöity vehnäjauho.

Kaada taikina n. 22cm  halkaisjan voideltuun vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa n.50 minuuttia.

Täyte:

3dl kermaa

200g mascarponea

200g Fazerin tummaa suklaata

(paseerattua) lakkahillo

Sulata suklaa,jäähdytä. Vaahdota kerma, lisää joukkoon mascarpone sekä lopuksi sula suklaa. Sekoita tasaiseksi. Leikkaa (yön yli)  jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Sivele ensimmäiseen väliin ohuelti hilloa ja laita puolet täytteestä päälle. Täytä toinen väli samalla tavalla :)

Kiehauta vielä 150g sileää  lakkahilloa kattilassa,kunnes siitä tulee läpi kuultavaa (n. pari minuuttia)  Sivele kakun pinta hillolla ja laita jääkaappiin jähmettymään. Ota kakku huoneen lämpöön ennen kuorrutteen valmistamista, jotta suklaan ja kakun lämpötilaerot eivät ole liian suuret.

Kuorrutus-Ganache

150g Fazerin tummaa suklaata

1,5dl kermaa

1rkl voita

Sulata suklaa kermassa ja lisää lopussa voi kiiltoa antaman. Kuorruta kakku ja nosta se jähmettymään jääkaappiin.

Nauti kahvin kanssa hyvässä seurassa..maistuu myös yksin ;)