I've just created a Monster - Jos olet suklaan ystävä, niin tässä suklaata säästelemättä tehty kakku juuri sinulle.
Täydellistä suklaakakkua metsästäessäni ja mietiskellessäni, tuli pyöräytettyä muutaman kakkupohjan sekoitus ja lopputulos yllätti itsenikin. Mehukas suklaapohja, suklaamoussetäyte ja kotimainen iki-ihana suomuurain on kohtalaisen kaunis kombinaatio.
Pohja:
6 valkuaista
2dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
130g Fazerin tummaa suklaata
130g voita
1dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
6 keltuaista
Sulata tumma suklaa sekä voi, jäähdytä. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kevyeksi vaahdoksi.
Vatkaa sitten toisessa astiassa vaahdoksi jäähdytetty suklaa-voiseos, sokerit ja suola. Lisää keltuaiset yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää valkuaisvaahto suklaavaahtoon varovasti sekoittaen ja lopuksi siivilöity vehnäjauho.
Kaada taikina n. 22cm halkaisjan voideltuun vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa n.50 minuuttia.
Täyte:
3dl kermaa
200g mascarponea
200g Fazerin tummaa suklaata
(paseerattua) lakkahillo
Sulata suklaa,jäähdytä. Vaahdota kerma, lisää joukkoon mascarpone sekä lopuksi sula suklaa. Sekoita tasaiseksi. Leikkaa (yön yli) jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Sivele ensimmäiseen väliin ohuelti hilloa ja laita puolet täytteestä päälle. Täytä toinen väli samalla tavalla :)
Kiehauta vielä 150g sileää lakkahilloa kattilassa,kunnes siitä tulee läpi kuultavaa (n. pari minuuttia) Sivele kakun pinta hillolla ja laita jääkaappiin jähmettymään. Ota kakku huoneen lämpöön ennen kuorrutteen valmistamista, jotta suklaan ja kakun lämpötilaerot eivät ole liian suuret.
Kuorrutus-Ganache
150g Fazerin tummaa suklaata
1,5dl kermaa
1rkl voita
Sulata suklaa kermassa ja lisää lopussa voi kiiltoa antaman. Kuorruta kakku ja nosta se jähmettymään jääkaappiin.
Nauti kahvin kanssa hyvässä seurassa..maistuu myös yksin ;)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.