Tämä amerikkalainen klassikko sopii mitä mainioimmin raikastamaan meidän suomalaisten hellepäiviä;piknik-koriin tai ulos kahvihetkiin ystävien/naapureiden kanssa. 

         1307467516_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Helppo ja nopea valmistaa edellisenä iltana ja aamulla raikas tuulahdus on valmis nautittavaksi hyvässä seurassa tai vaikka ihan omaksi ilokseen.

Tätä reseptiä suosittelen myös kaikille,jotka ovat pohtineet mitä tehdä kondensoidusta maidosta.

Tässä ohjeessa limetti pääsee oikeuksiinsa!

Pohja:

1pkt (300g) Kantolan Kaurakeksejä

1rkl sokeria

150g voisulaa

Murusta keksit,sekoita joukkoon sokeri sekä voisula. Painele massa tasaisesti leivinpaperilla vuoratun/voidellun halkaisijaltaan 20-23cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Paista uunissa 150 asteessa n.10 minuuttia.

Täyte:

5 keltuaista

1prk(397g)  kondensoitua maitoa (sokeroitua maitotiivistettä)

2 limen raastettu kuori

4-5 limen mehu

Vatkaa keltuaisten koostumus rikki.Lisää joukkoon kondensoitu maito ja jatka vatkaamista kunnes seos sakenee. Lisää sitten joukkoon limen kuori ja mehu. Kaada täyte pohjan päälle ja paista 175 asteessa n.10 minuuttia.

Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin edelleen viilenemään. Koristele kermavaahtopursotuksin sekä lime-hedelmällä.

Herkuttele~yksin tai yhdessä 

         1307467551_img-d41d8cd98f00b204e9800998e