Tämä amerikkalainen klassikko sopii mitä mainioimmin raikastamaan meidän suomalaisten hellepäiviä;piknik-koriin tai ulos kahvihetkiin ystävien/naapureiden kanssa.
Helppo ja nopea valmistaa edellisenä iltana ja aamulla raikas tuulahdus on valmis nautittavaksi hyvässä seurassa tai vaikka ihan omaksi ilokseen.
Tätä reseptiä suosittelen myös kaikille,jotka ovat pohtineet mitä tehdä kondensoidusta maidosta.
Tässä ohjeessa limetti pääsee oikeuksiinsa!
Pohja:
1pkt (300g) Kantolan Kaurakeksejä
1rkl sokeria
150g voisulaa
Murusta keksit,sekoita joukkoon sokeri sekä voisula. Painele massa tasaisesti leivinpaperilla vuoratun/voidellun halkaisijaltaan 20-23cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Paista uunissa 150 asteessa n.10 minuuttia.
Täyte:
5 keltuaista
1prk(397g) kondensoitua maitoa (sokeroitua maitotiivistettä)
2 limen raastettu kuori
4-5 limen mehu
Vatkaa keltuaisten koostumus rikki.Lisää joukkoon kondensoitu maito ja jatka vatkaamista kunnes seos sakenee. Lisää sitten joukkoon limen kuori ja mehu. Kaada täyte pohjan päälle ja paista 175 asteessa n.10 minuuttia.
Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin edelleen viilenemään. Koristele kermavaahtopursotuksin sekä lime-hedelmällä.
Herkuttele~yksin tai yhdessä
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.