Vaalivalvojaisiin leipaistiin SpelttiKorvapuusteja*,pojat kun olivat sitä mieltä,että pullaa on oltava.
Tänään muruset sai iltapalaksi SpelttiRouheSämpylöitä*.
Sämpylöihin käytin 5dl lämmintä vettä,1,5dl vaaleaa siirappia,1pss kuivahiivaa,1,5tl suolaa, 1rkl korianteria,kunnon lorauksen oliiviöljyä, 1,5dl spelttihiutaleita,n. 12dl spelttijauhoja,kunnes taikinan koostumus on käteensopiva. Annoin kohota reilun tunnin,melkein puolitoista.
Nämä hiivaleivonnaiset ovat sitä pehmoisempia,mitä huolellisempi malttaa kohotusvaiheessa olla. Lopputulos palkitsee odottajan.
225 astetta noin 10 minuuttia
Tarkoituksemme on korvata vehnäjauhot suurimmaksi osaksi spelttijauhoilla sen parempilaatuisuuden ja terveysvaikutteiden vuoksi. Lisätietoa speltistä löytyy sivulaatikon kohdasta Speltti
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.