Kesälomani alkoi männäperjantaina ja sitähän oli syytä juhlistaa. Pöytävaraus oli luonnollisesti tehty jo reilusti aikaisemmin,asiakkaita riittää tuolla modernia kaakkois-aasialaista makuelämystä tarjoavalla ravintolalla.
Sekä ravintolan sisustus,tunnelma että pääelementti ruoka kestivät korkeat odotukset,jotka olivat syntyneet useiden ihmisten suosituksista ja Farang-kirjasta.
Ystävän kanssa tilasimme pullon kuohuvaa sekä Farangin Maistelumenun:
Betel-lehteä ja miekkakalaa*
Hamachi sashimi vietnamilaisitain
Pehmeäkuorista taskurapua*
Rapeaa possua palmusokerikaramellia*
Thai-roti leipää,phaenang currya
Morning Glory,rapeaa suola&pippuri silken tofua
Haudutettua vasikanposkea vietnamilaisittain
Dreamland-jälkiruoka
Tämä menu oli hinnaltaan 59e ja jokaisen ruoka-annoksen jälkeen teki mieli itkeä..onnesta.
Ruoka-annokset oli pieniä,mutta niiden lukumäärä vei isonkin nälän. Ruoka tarjoiltiin pöytiin ilman odottamista,annokset esiteltiin mainiosti,annokset olivat kauniita ja ennenkaikkea hyvänmakuisia. Lisäksi luvattiin että ravintolasta ei kennekään tarvitse poistua nälkäisenä tilaamansa annoksen jälkeen.
Ravintola sijaitsee taidehallin tiloissa Helsingin Ainonkadulla.Farangissa annokset jaetaan koko pöytäseurueen kesken.Tomi Björckin ja Matti Wikbergin keittiöfilosofiassa näkyy tuoreus, kädentaito ja intohimo. Raaka-aineisiin panostus näkyy ja maistuu.
Farang sijoittui tänä vuonna Viisi Tähteä-lehden parhaaksi ravintolaksi 50 parasta ravintolaa-äänestyksessä ja ravintola ansaitsi myös Bib Gourmand maininnan joka kertoo hyvästä hinta-laatusuhteesta.
Omasta puolestani suosittelen Ravintola Farangia lämpimästi!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.