1329155404_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna Itämeri kutsui. En ole vuosikausiin risteillyt Viking Linella,mutta Tomi Björckin Menut,jos mitkä,olivat oiva syy hypätä punaiseen laivaan.

Tomin Menut ovat Food Gardenissa vain rajoitetun sesongin, ja voin vakuuttaa,että kylmäksi ei jättänyt. Vaihdoin ruokailun jälkeen mielipiteitä Menut testanneen ruotsalaisseurueen kanssa ja kyllä kehräsivät hekin.

Palvelu oli muutenkin mitä mainiointa;hymyilevää,ruokaa ei tarvinnut odottaa kauaa ja joka välissä kysyttiin,että onko ruoka maistuvaa.

Tomi oli opastanut ravintolahenkilökunnan hyvin Menujensa sisälle;hän oli muutaman reissun risteillyt edestakaisin ja opettanut Ala Carte-ravintolan kokit valmistamaan Menut kädestäpitäen. Lopputulos oli makunystyröitä hivelevää ja annokset niin kauniita,ettei niitä olisi raaskinut suuhunsa pistää.

                           Ensimmäisen illan Menu Osaka

 

                          Kampasimpukoita Kuoressaan

                          Yuzu-Hunaja Salaattikastiketta

                          Merileväkaviaaria Japanilaisia Minikrasseja

                           ~                  ~                 ~

                          Haudutettua Vasikanposkea "Miso Glaze"

                          Sieni Dashi-lientä

                          Paahdettuja Sieniä

                          Kevätsipulia ja Daikon Retikkaa

                          ~                 ~                  ~

                         "Sake Blueberry"

                          Mustikka Sorbet

                          Sakehyytelö

                          Lime-Valkosuklaa Cremeaux

                          Mustikkalastu

          1329155587_img-d41d8cd98f00b204e9800998e     1329155934_img-d41d8cd98f00b204e9800998e     

                                    1329156050_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jälkiruoan Mustikkasorbet ei olisi voinut olla enempää aidon mustikan makuinen,herätti välittömän makumatkan kesään,kuusimetsään ja mustikkapoluille.

                           Toisen illan Menu Sukhothai

                          

                           Savustettua Lohta,Nah-Jim Kastike

                           Paahdettuja Maapähkinöitä

                           Chao Plu-lehtiä

                           ~                   ~                   ~

                           Green Shell Simpukoita

                           Punaista Chili-Lime salaattikastiketta

                           Korianteria,Paahdettua Sipulia

                           ~                   ~                    ~

                          Friteerattua Soft-shell Taskurapua

                          Vihreää Mangosalaattia

                          Pomeloa,Minttua ja Maapähkinöitä

                          ~                    ~                     ~

                          Phanaeng CurryVasikkaa

                          Inkiväärirelissi

                          Paahdettua Kookosta

                          ~                   ~                      ~

                         "Satay" Banaanikakku

                          Maapähkinä-crème,Banaanijäätelöä

                          Karamellisoituja maapähkinöitä

          1329155520_img-d41d8cd98f00b204e9800998e           1329156023_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

          1329155788_img-d41d8cd98f00b204e9800998e           1329156081_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

          1329155980_img-d41d8cd98f00b204e9800998e           1329155679_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

                        1329155875_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lemppariannokseni oli aivan ehdottomasti tuo Phanaeng CurryVasikka. Mieletön currypotku ja upeana pehmentäjä-komponenttina tuo kookoskerma. Jälkiruoan Banaanijäätelö oli sekin jotain niin aitoa ja herkullista,että sanat ei tee sille oikeutta. Jos minun pitäisi pyytää viimeistä ateriaa,olisi menu Sukhothai aika lähellä sitä,mitä voi makunystyröilleen toivoa.