Torstai-iltana pyöräytin iltapalaksi niitä kuuluisia "mitäjääkaapistalöytyy"-lettuja.
Jääkaapista löytyi Sitruunarahka,jonka joukkoon lisäsin 3dl maitoa, 1,5dl kaurahiutaleita,hiukan leseitä,sokeria ja suolaa,2 kananmunaa  sekä vehnäjauhoja kunnes koostumus oli tarpeeksimutteiliikkaa smiley.
Turpoamisen jälkeen pannuun rasvaa ja lettuihin väriä. Tarjoiltiin vaahterasiirapin ja pakastemustikoiden kera,mums


Perjantai aamun töihin menon sijaan työt tulivatkin minun luokse; 4 suloista hoitolasta tulivatkin minun luo vanhempien tehdessä muuttoa.
Heräsikin kysymys,että milloinkas se Maajussille Morsian-ohjelma taas pärähtää käyntiin,perjantain perusteella minusta on maatilalliseksi ja suurperheelliseksi. Ulkoilun aikana uunissa muhi kinkkukiusaus, sain kaikki  lapset (omat ja lainatut) nukutettua päiväunille ja päiväunien aikana sain leivottua 3 pellillistä superhyviä ja pehmoisia hasselpähkinärouhepullia.
Päiväunien jälkeen bongaus;jesss meillä on vihdoinkin vesirokko..ja samalla kauhistus; viikko sairaslomaa karanteenissa.

Illalla hain sitten itselleni palkinnoksi onnistuneesta päivästä punaviinipullon sekä kukkakimpun. Tein vielä kananaksuvuokaa iltapalaksi.
Paistoin 450g kanan filesuikaleita, maustoin vadelmaviinietikalla,mustapippurilla,suolalla,fariinisokerilla ja chilitahnalla.
Päälle vielä tomaattipohjainen hapanimelä kastike ja hetki muhimista. Kanaa ei siis totisesti kannata paistaa kuivaksi,vaan ottaa siihen vain väri pintaan;kypsyminen jatkuu vielä soosissa ja uunissa.
Vuoan pohjalle 350g Philadelphiaa, päälle kanasoosi, aurajuusto murustettuna sekä juustoraaste;uuniin kunnes väri on kaunis.
Niiiin namia.Kannattaa malttaa antaa vetäytyä hetki ennnen tarjoilua.

 

Sunnuntaiaamuun luksusta toi Karpalo-Valkosuklaakakku. Suloinen yhdistemä kirpeää ja makeaa. Tämä ei ole niitä äklömakeitakakkuja ja sopii mainiosti sekä joulupöytään,että kuuman kesän raikkaaksi (joskaan ei niin kevyeksi) jälkkäriksi.
Myös pohjaan käytetty halva toimii upeasti;aion laittaa jatkossa ainakin mustikkapiiraaseen tuota kreikkalaista herkkua.

Pohjaan: 100g pehmeää voita ja 1dl fariinisokeria vaahdoksi. Vaahtoon murustellaan 80g halvaa. Lopuksi joukkoon vielä toisiinsasekoitetut 2dl vehnäjauhoja ja 0,5tl leivinjauhoa. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Levitä leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti ja paista 200 asteessa 8-10 minuuttia,kunnes väri on kauniin kullan ruskea. Jäähdytä.

Täyte: 8 liivatelehteä pehmenemään kylmään veteen. 300g hieman kohmeisia karpaloita sauvasekoittimella sileäksi soseeksi. Joukkoon 2dl sokeria sekä 500g turkkilaista jugurttia. Seuraavana seokseen sukelsi 200g vesihauteessa sulatettua valkosuklaata.
1 Limen puristettun mehun kuumensin ja lisäsin siihen liivatteet. Ohuena naruna seosta koko ajan vatkaten lisäsin liivatteen täytteeseen. Lopuksi 1prk (3,3dl) vaahtoutuvaa vanhanajan vaniljakastiketta vaahdotettuna täytteen joukkoon käänneellen ja sitten täyte pohjan päälle.

Vuoka tuorekelmutettuna jääkaappiin,jähmettymisaika n. 5tuntia. Irrotus vuoasta,koristelu sokeroiduilla karpaloilla.
(1dl  jääkaappisulaneita karpaloita,pyyhi pinta talouspaperilla.1 vaahdotettu munan valkuainen,pyörittele karpalot vaahdossa. 2dl tomusokeria,pyörittele karpalot viimeisenä sokerissa.Anna karpaloiden kuivua talouspaperin päällä ainakin tunti,kunnes pinta on kovettunut,)

Tarjoillaan italialaisen kuohuviinin kera