Sipulinen Paprikakeitto 

                1298791683_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä keitto oli suuri suksee,mahtavan namia.

Paprikat voi kaltata (keittää ja kuoria) kuten tomaatit,mutta minä paahdoin näitä vartin uunissa grillivastuksilla 250 asteessa 3 valkosipulikynnen kanssa. Sitten laitoin uunivuoan päälle folion ja annoin olla toisen vartin. Kun paprikat oli hetken jäähtyneet,kuorin ja laitoin yöksi pussiin ja jääkaappiin valkospileiden kera. Seuraavana päivänä keitin 2 pilkottua punasipulia 5dl:ssa vettä,lisäsin yhden lihaliemikuution (koska kasvisliemikuutiota ei kaapissa juuri sattunut olemaan). Kun sipulit oli kypsiä 5-10 minuutin keittelyn jälkeen,siirsin kattilan sivuun,lisäsin sinne jääkaapista paprikat ja valkosipulit,pari ruokalusikallista tomaattipyrettä,ripauksen suolaa,1/2tl mietoa tabaskoa, teelusikallisen oreganoa sekä 250ml kaurakermaa (keitto on täysin maidoton)                            ->sauvasekoittimella silkkiseksi ja tasaiseksi soseeksi. Krutongit tein kuutioidusta hiivaleivästä,jotka paahdoin oliiviöljytyllä pannulla persiljan seassa kullertavan ruskeiksi ja rapsakoiksi.

Toimii ja suosittelen!!

    Vuohenjuustoinen KylmäsavulohiTartar

              1298793674_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sinuhen ruisnepparit saivat päälleen tahnan,jossa oli n. 100g pehmeää vuohenjuustoa,155g pilkottua kylmäsavulohta, yhden limen raastettu kuori ja mehu,ripaus mustapippuria sekä puntti pilkottua ruohospulia.

--> maistui sormien nuoleskeluun asti,herkullista!

        Bataatti-perunapyre

        1298796041_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pääruokana toimi Bataatti-perunasose ja härän paistettu pihvi,joka ei valitettavasti ollut laadultaan haluamaani tasoa ostettaessa,laitan kuvan kumminkin,mutta teen tämän uudelleen kun saan tuorehärkää lihatiskiltä.

Pyre oli kerrassaan mahtavaa;keitin viisi kuorittua siikliperunaa kokonaisena sekä yhden pienehkön bataatin kuutioituna. Kun ne olivat kypsät,kaadoin nesteen pois,maustoin suolalla ja valkopippurilla,lisäsin 1-2rkl ranskan kermaa ja ajoin sauvasekoittimella pyreeksi.

 Tässä välissä herkuteltiin juustolautasen antimilla

              1298797331_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

..ja viimeisenä,muttei vähäisempänä..herkuteltiin PassionSuklaakakulla,joka kerrassaan suli suuhun

         1298814330_img-d41d8cd98f00b204e9800998e   1298814429_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tällainen tanakka suklaakakku kannattaa kostuttaa huolella,jotta se ei ole liian kuivakakkumainen. Hillo ajan kanssa meheyttää ja kostuttaa kakkua,marmeladi vähemmän;pari päivää jääkapissa tekee tälle kakulle kuitenkin vain hyvää,joten se kannattaa valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua.

Kakkupohjaan tarvitset 150g voita,150g tummaa suklaata,5 munan valkuaista+0,5dl tomusokeria, 5munan keltuaista+1,5dl tomusokeria,1,5 dl vehnäjauhoja, 1dl perunajauhoja TAI ohrakasta,2tl vaniljasokeria,2tl leivinjauhetta

Erottele munan valkuaiset keltuaisista. Paloittele suklaa ja voi astiaan. Sulata voi ja suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Mittaa vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhoon.

Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt suklaa-voiseos. Lisää joukkoon jauhoseos siivilän läpi. Lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti käännellen.

Kaada kakkutaikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaa. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan.

Ota kakku uunista, kumoa ritilälle ja anna jäähtyä muutaman tunnin ajan. Jaa kakku kahdeksi kakkulevyksi. Kostuta molemmat kakkulevyt Tropicana omena-päärynä-passion-mehulla (noin desi per levy)

 Levitä kakkulevyille Jam it-Passionhilloa.

Täytteeseen tarvitset: Kostutukseenkin käytettyä Tropicana mehua 1,5dl, 2rkl sokeria, 4 liivatelehteä TAI 2 tl liivatejauhetta, 2dl kuohukermaa,1tl vaniljasokeria

 Anna liivatelehtien liota kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Kuumenna ½ dl appelsiinimehua kiehuvaksi. Purista pehmenneet liivatelehdet vedestä ja sulata ne kuumaan mehuun. Vaahdota vaniljakastike tai kerma, mausta vaniljalla ja lisää hieman hyytynyt appelsiinimehu. Anna hyytyä hetken aikaa (5 minuuttia) jääkaapissa. Levitä täyte kakkulevylle, laita toinen levy päälle ja aseta päälle paino. Anna kakun hyytyä ja vetäytyä hyvin peitettynä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kuorrutukseen tarvitset 1,5dl kuohukermaa,300g tummaa suklaata,30g voita.Kuumenna kerma ja sokeri kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita kunnes suklaa sulaa. Lisää voinokare. Anna kuorrutuksen jäähtyä hetken aikaa. Levitä seos kakun pinnalle ja reunoille. Vuole pinnalle suklaalastuja.

Kaikenkaikkiaan onnistunut kokonaisuus Hymy.