Viime perjantaina tein töihin Sitruuna-MarenkiPiiraan  ja sekös otti pikkuväkeä hermosta. Nämä olisivat tahtoneet myös.

              

Tänään pyöräytettiin sitten korvikkeeksi Kirsikka-MarenkiPiiras; jopa edeltäjäänsä onnistuneempi,joskin lämpöisenä aika äkkimakea. Pitäisi malttaa jäähdyttää kakku,mutta sanoppa se pikkuväelle.
Kirsikkatäyte ei ollut vielä hyytynyt vaan valui leikatessa marengin ja muropohjan välistä viettelevästi lautaselle.
Esikoinen, jonka kelpuuttamalle kakkulistalle on päässyt vain mokkapalat ja porkkanakakku, tykkäsi tästä aivan mielettömästi.

Pohja:
100g huoneen lämpöistä voita
3dl vehnäjauhoja
2rkl sokeria
1/2tl leivinjauhetta
1rkl vettä

Nypi voi ja kuivat aineet tasaiseksi massaksi ja lisää sitten rkl vettä. Painele murotaikina irtopohja- tai piirasvuoan pohjalle ja nosta 15 minuutiksi jääkaappiin.

Laita sitten piiraan päälle leivinpaperi ja painoksi papuja/riisiä tms ja paista uunin alimmalla tasolla ritilällä 200 asteessa noin 15 minuuttia. Poista paino sekä leivinpaperi ja jatka paistamista noin 5 minuuttia.

Täytteeksi käytin tällä kertaa ihan kaupan kirsikkahilloa, johon sekoitin hieman mansikkamarmeladia (jämät pois jääkaapista) sekä limetin kuorta, limetin mehun ja liivatelehden.

Täytteeksi voi myös keitellä sitruunakiisselin..tai tänään tuli juuri mieleeni, että suomalainen herkku tästä syntyy käden käänteessä, kun tehdään kiisseli satokauden raparperista !! (Aion testata pikapuoliin)

Kuorrutukseksi marenki 4:stä valkuaisesta ja 1,5 dl:sta sokeria (Vatkaa valkuaiset kuivassa,puhtaassa astiassa kovaksi vaahdoksi,lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten)
Muotoile täytteen päälle aallon muotoja ja paista noin 10 minuuttia/kunnes marenki saa kauniin kullanruskean pinnan.

Herkullista Viikkoa ~ kotimaisia uusia perunoitakin jo saa kaupasta; Timoa ja Siikliä smiley