Alkuviikolla pakkanen paukkui oikein kunnolla,loppuviikolla puolestaan lunta tuprutti olan takaa. Niin pakkassäällä kuin lumipyryssä minun mieleni tekee kovasti keittoja. Töissä tein siskonmakkarasoppaa alkuviikolla ja loppuviikolla sitä tein omille natiaisille. Jälkkäriksi sopalle tarjosin kummassakin korvapuusteja. Pitkään aikaan en ollutkaan tätä pullien pullaa leiponut,sillä omat lapseni eivät edes tienneet,mitä korvapuustit ovat. Nyt on tämäkin vääryys ja aukko sivistyksessä korjattu. Ai että,mutta keitto oli ihanaa ja pullatkin niin maistuvaisia. Niitä pitää pian tehdä uudelleen. Talvi muutenkin on jotenkin enemmän pulla-aikaa eikös vaan;kesällä maistuu enemmän viileämmät ja raikkaammat herkut (marjat,sorbetit,jäätelöt)

                             1327227399_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Keittoon pilkoin 8 keskikokoista kiinteää perunaa,5 porkkanaa,1 sipuli,3 valkosipulin kynttä sekä lanttua,selleriä,palsernakkaa ja purjoa. Joukkoon sujahti myös puoli pussia pakastemaissia. Noin litra vettä päälle. Mausteeksi 2tl suolaa,muskottipähkinää,loraus omenaviinietikkaa, hunajaa,1-2 tl sambal oelek-chilitahnaa (lisää vähitellen,että löydät itsellesi sopivan potkun,itse laitoin 2tl;lapsille oli siinä rajalla oliko liikaa.)

Kun kasvikset ovat hetken kiehuneet,puristelin nahasta joukkoon siskonmakkarat (500g). Annoksen voi viimeistellä persiljalla tai ruohosipulilla.

                      1327227638_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Korvapuustiin tein 5dl:n pullataikinan. Kädenlämpöiseen maitoon liuotin palan tuorehiivaa,lisäsin joukkoon 1rkl:n kardemummaa,2dl sokeria,1tl suolaa,1 kananmunan. noin 5dl jauhoja sekoitin ensin vispilällä,sitten lisäsin joukkoon 150g voisulaa. Loput jauhoista n.9dl) lisäsin joukkoon huolella vaivaten. Pullataikina saa kohota rauhassa tunnin verran lämpöisessä paikassa.

Sittenpä taikina vaivataan vielä ennen kuin se kaulitaan n. 30x60cm kokoiseksi levyksi. Väliin 150g huoneenlämpöistä voita,sokeria ja kanelia oman maun mukaan ja kieritellään taikina rullaksi. Rullasta leikataan kolmion muotoisia paloja. Kolmionmuotoisen palan leveämpi osa (n.5cm)  alas,kapeampi (n.2cm) ylös ja veistä keskeltä painamalla saadaan korvan muodot.Anna jälleen  kohota puolisen tuntia ennen voitelua/paistoa.

Pullat voidellaan kananmunalla ja koristellaan sokerilla. 225 astetta noin 12 minuuttia.