I can Hear it, I Can Smell It, I can See it,I can Feel it, I can TASTE it.

Ihana,uskomattoman upea tapahtuma Taste of Finland  tarjosi mahdollisuuden tutustua Suomen parhaisiin ruokiin ja viineihin kansainvälisen fiiliksen vallitessa porottavan auringon alla. Tapahtuma, jossa ei vaan voi olla törmäämättä kuumiin kokkeihin ja aistikkaisiin makuihin.
Farangin pisteestä sai parasta possua mitä maa päällään kantaa,Demon mustaherukkateellä maustettu suklaamousse oli namia ja ah, Taittingerin herkkukuplille ei sanat edes tee oikeutta!
Kokkiteatteri tarjosi masterclasseja, jossa Suomen eturivin kokit esittelivät taitojaan.
Toivottavasti tämä tapahtuma saadaan Helsinkiin myös ensi kesänä!!

Oli tässä tapahtumassa oma henkilökohtainen "lehmäkin" ojassa, eli Maku-lehden kakkufinaali.

581102_4006926099100_1331848872_n-normal27136_10200838465631496_645479385_n-norm

Suurinta stressiä oli aiheuttanut koko aamun se, miten pääsen paikan päälle kolhimatta ja sulattamatta kakkua.
Helle ja kermakakku on aika katastrofaalinen yhdistelmä ja siksipä pakkasin kylmälaukun täyteen kylmäkalleja ja tilasin taksin, jotta voin pitää laukkua sylissä varmistuen siitä että sisältö ei heilu ja huoju.
Onnistuin saada kakun ehjänä ja sulamatta neljän muun kilpasiskon luomuksen rinnalle ja olin tyytyväinen, että olin tehnyt kaikki koristelutkin jo kotona; Kokkiteatterin spottivalot olisivat nimittäin sulattaneet kakun myös.

Arvovaltaiset tuomarit maistelivat kakut ja arvioivat kakut sekä ulkonäön, että maun perusteella. Kaikki viisi kakkua olivat kuulemma maistuvia ja piste-erot olivat pienet. Kolmen kärjen piste-erot olivat vielä tiiviimmät.
Oma kakkuni sjoittui kolmanneksi, enkä toden totta tuntenut tappion tuskaa. Kyllä se voitto meni ansaitusti Turkuun paitsi upean kakun,myös kuljetusmatkan vuoksi.
Yleisö sitten saikin pistellä poskeensa loput kakut ja kakku katosikin vadilta minuuteissa;en päässyt sitä itse edes maistamaan ja arvioimaan.

Kokemus oli mielettömän hauska! Palkinnoksi sain hurjasti leivontavälineistöä strösseleistä ja leivinjauheista pursotinpusseihin, kakkusahaan ja tylliin.
Harrastus jatkukoon siis suurella sydämellä ja johan tässä saa alkaa seuraavaa kakkua toteuttamaan; keskiviikkona lähtee eteenpäin 30-vuotiskakku.