Männäviikolla päätin pyöräyttää sämpylöitä ja sujauttaa sisään pitkään uunissa mureutettua pulled porkia- nyhtö possua. Inspiraatio lähti Tomin Keittiö-ohjelmasta, jossa Tomi Björck teki henkilökunnalleen minihamppareita; noita herkkuja olen itsekin maistanut Tomin ravintoloissa Farangissa ja Gaijinissa.(Resepti löytynee ohjelman nettisivuilta..)
Uusimmasta Maku-lehdestä löytyy hyvä resepti pulled porkin valmistukseen barbeque-kastikkeineen; mä improvisoin reseptit oman maun mukaan luomusämpylöitä myöten.Possun sisälämpötila oli palttiarallaa 95 astetta. Maut tanssivat valssia keskenään;lisukkeena oli myös pikkelöityä kurkkua ja tuoretta chiliä.Kaivelen reseptiikat mielen syövereistä tarkemmalti tekstimuotoon huomenna; nyt keskitytään voittamaan Olympia-pronssia kiekosta :)
Niin ja mitä tulee helppoon naiseen. Mun miellyttämiseen ei tarvita kuuta taivaalta, vaan onnea oli ostaa itselleen Ruoka ja Viini-lehti ja lukea sitä kotisohvalla villasukat jalassa.
Perjantain kunniaksi töihin tuotiin kesänmakuja muodossa mustikkapiirakka. On se vaan herkkua pakastemustikoistakin tuunattuna, mums (lisään reseptin tähän myöhemmin :) )
Viikonloppun main-projektina oli 3kpl ristiäiskakkuja; pääkakuksi toivottiin kermakakkua, jossa on hieman sinistä väriä, täytteenä mangomousse ja vadelmahillo. Maidottomalle vieraalle rakennettiin prinsessakakku, jossa vaniljakiisseli tehtiin kauramaidosta ja kermakuorrute oli sunnuntain maidoton kuohkea vispi.
Voileipäkakun tein tällä kertaa pyöreäksi. Kostutin kalafonduella. Täytteenä sitruunainen avokado-kananmunavoi sekä klassinen lohiviettelys.
Huomenna olisi vuorossa pyhitetty siivouspäivä, mutta jotain on keittiössäkin syntymässä Cookie Monster-tyyliin ;)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.