Syitä kakun tekemiselle, tilaamiselle ja syömiselle on monia. Tämä keväinen mango-juustokakku tilattiin treffeille: Tällä kertaa rakastuneet menivät ulos syömään, mutta jälkiruoan halusivat ehdottomasti minulta - kakkua, raikasta kakkua.
Jännäähän näissä on aina se, että en minä pääse maistelemaan lopputulosta. Ja viime kakustakin oli jo vierähtänyt hyvä tovi. Pomon kanssa naureskeltiin, että tavaramerkiksi voisin tietysti tehdä sen, että jokaisesta lähtevästä kakusta puuttuu palanen, minun maistiainen. Onneksi kaikilla kuitenkin luottamus riittää siihen, että sitä saa mitä tilaa.Minkäs teet, kun hyvää pyrin tekemään, mutta priimaa vaan tulee ;D. Puhelu illalla paljasti, että kakku oli mieleinen ja lähes kokonaan tuhottu
Pohja
150g Digestive-keksejä
75g g voita
Juustomassa
2dl kuohukermaa
1prk mangorahkaa
1prk mangotuorejuustoa
1prk mango piltti-sosetta
2-3rkl lemoncurdia
150g valkosuklaata
5 liivatelehteä
Kiille:
1,5 prk mango-pilttiä
3rkl lemoncurdia
3 liivatelehteä
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan Ø 23 cm pohjan ja reunan väliin. Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita keksimuruun. Levitä seos vuoan pohjalle.
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
Vaahdota kerma.lisää joukkoon rahka ja juusto sekä sulatettu suklaa.
Kuumenna piltti sekä lemoncurd ja lisää seokseen liivatteet. Kaada liivateneste ohuena naruna juustomassan joukkoon. Kaada massa vuokaan ja anna hyytyä.
Valmista kiille, jäähdytä sitä hetki ennen kuin kaadat juustomassan päälle - jotta justomassa ei sula ja sekoitu kiilteeseen. Anna hyytyä yön yli ja koristele (hyvin kuivatuilla) granaattiomenan siemenillä ja sarviorvokeilla.
5-vuotta täyttävän hoitolapsen synttäreille tilattiin suklaista juustokakkua; tuhti, mutta suussasulava klassikkoehdotus löytyi heti - kolme suklaata!
Pohja:
175g domino (minttu) keksejä
75g voita
Täyte 1
2dl kuohukermaa
1prk vaniljatuorejuustoa
150g tummaa suklaata
1,5 liivatelehteä
1rkl kahvia
Täyte 2
2dl kuohukermaa
1prk vaniljatuorejuustoa
150g maitosuklaata
1,5 liivatelehteä
1rkl kahvia
Täyte 3
2dl kuohukermaa
1prk vaniljatuorejuustoa
150g valkosuklaata
1,5 liivatelehteä
1rkl maitoa
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan Ø 23 cm pohjan ja reunan väliin. Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita keksimuruun. Levitä seos vuoan pohjalle.
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
Vaahdota kerma. Sulata tumma suklaa, maito- ja valkosuklaat erillisissä kulhoissa mikrossa tai vesihauteessa.
Sekoita tumma suklaa yhteen rasialliseen tuorejuustoa. Kuumenna 1 rkl kahvia kiehuvaksi ja sulata 1 1/2 liivatetta siihen. Sekoita suklaa-tuorejuustoseokseen. Nostele lopuksi joukkoon 1/3 kermavaahdosta. Levitä täyte vuokaan, tasoita pinta. Nosta pakastimeen siksi aikaa, kun teet maitosuklaatäytteen.
Valmista maitosuklaatäyte samaan tapaan kuin edellinen täyte. Sekoita liivatteet kiehuvan kuumaan kahviin tai maitoon. Levitä täyte vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka taas pakastimeen hetkeksi.
Valmista vielä valkosuklaatäyte samaan tapaan. Sulata liivatteet maitoon. Levitä täyte vuokaan, tasoita pinta. Peitä hyvin kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Koristeluun riittä tummasuklaahuntu ja tummasta suklaasta tehdyt lehikäiset. Yksinkertainen on kaunista.
Seuraavina kakkuprojekteina on italialainen raparperi-juustokakku sekä tanskalaiselta bloggarilta saamani raakamustikkakakku - so stay tuned.
Aurinkoa alkavaan viikkoon!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.