Syitä kakun tekemiselle, tilaamiselle ja syömiselle on monia. Tämä keväinen mango-juustokakku tilattiin treffeille: Tällä kertaa rakastuneet menivät ulos syömään, mutta jälkiruoan halusivat ehdottomasti minulta - kakkua, raikasta kakkua.

Jännäähän näissä on aina se, että en minä pääse maistelemaan lopputulosta. Ja viime kakustakin oli jo vierähtänyt hyvä tovi. Pomon kanssa naureskeltiin, että tavaramerkiksi voisin tietysti tehdä sen, että jokaisesta lähtevästä kakusta puuttuu palanen, minun maistiainen. Onneksi kaikilla kuitenkin luottamus riittää siihen, että sitä saa mitä tilaa.Minkäs teet, kun hyvää pyrin tekemään, mutta priimaa vaan tulee ;D. Puhelu illalla paljasti, että kakku oli mieleinen ja lähes kokonaan tuhottu

  11149421_10206025201016639_5974027845266 

Pohja

150g Digestive-keksejä

75g g voita

Juustomassa

2dl kuohukermaa

1prk mangorahkaa

1prk mangotuorejuustoa

1prk mango piltti-sosetta

2-3rkl lemoncurdia

150g valkosuklaata

5 liivatelehteä

Kiille:

1,5 prk mango-pilttiä

3rkl lemoncurdia

3 liivatelehteä

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan Ø 23 cm pohjan ja reunan väliin. Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita keksimuruun. Levitä seos vuoan pohjalle.

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.

Vaahdota kerma.lisää joukkoon rahka ja juusto sekä sulatettu suklaa.

Kuumenna piltti sekä lemoncurd ja lisää seokseen liivatteet. Kaada liivateneste ohuena naruna juustomassan joukkoon. Kaada massa vuokaan ja anna hyytyä.

Valmista kiille, jäähdytä sitä hetki ennen kuin kaadat juustomassan päälle - jotta justomassa ei sula ja sekoitu kiilteeseen. Anna hyytyä yön yli ja koristele (hyvin kuivatuilla) granaattiomenan siemenillä ja sarviorvokeilla.

      11200927_10206164920109529_8367722523130

5-vuotta täyttävän hoitolapsen synttäreille tilattiin suklaista juustokakkua; tuhti, mutta suussasulava klassikkoehdotus löytyi heti - kolme suklaata!

Pohja:

175g domino (minttu) keksejä

75g voita

Täyte 1

2dl kuohukermaa

1prk vaniljatuorejuustoa

150g tummaa suklaata

1,5 liivatelehteä

1rkl kahvia

Täyte 2

2dl kuohukermaa

1prk vaniljatuorejuustoa

150g maitosuklaata

1,5 liivatelehteä

1rkl kahvia

Täyte 3

2dl kuohukermaa

1prk vaniljatuorejuustoa

150g valkosuklaata

1,5 liivatelehteä

1rkl maitoa

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan Ø 23 cm pohjan ja reunan väliin. Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita keksimuruun. Levitä seos vuoan pohjalle.

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.

Vaahdota kerma. Sulata tumma suklaa, maito- ja valkosuklaat erillisissä kulhoissa mikrossa tai vesihauteessa.

Sekoita tumma suklaa yhteen rasialliseen tuorejuustoa. Kuumenna 1 rkl kahvia kiehuvaksi ja sulata 1 1/2 liivatetta siihen. Sekoita suklaa-tuorejuustoseokseen. Nostele lopuksi joukkoon 1/3 kermavaahdosta. Levitä täyte vuokaan, tasoita pinta. Nosta pakastimeen siksi aikaa, kun teet maitosuklaatäytteen.

Valmista maitosuklaatäyte samaan tapaan kuin edellinen täyte. Sekoita liivatteet kiehuvan kuumaan kahviin tai maitoon. Levitä täyte vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka taas pakastimeen hetkeksi.

Valmista vielä valkosuklaatäyte samaan tapaan. Sulata liivatteet maitoon. Levitä täyte vuokaan, tasoita pinta. Peitä hyvin kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Koristeluun riittä tummasuklaahuntu ja tummasta suklaasta tehdyt lehikäiset. Yksinkertainen on kaunista.

Seuraavina kakkuprojekteina on italialainen raparperi-juustokakku sekä tanskalaiselta bloggarilta saamani raakamustikkakakku - so stay tuned.


Aurinkoa alkavaan viikkoon!