1300559527_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tänään askartelin sushia. Se vie kielen mennessään,kunhan jaksaa tehdä riisin huolella;tärkeintä on jaksaa huuhdella tärkkelys kunnolla pois. Huuhtelin siivilässä muutamaan otteeseen juoksevassa kylmässä vedessä,sen jälkeen laitoin kattilaan kylmän veteen,jossa annoin riisien olla noin 20minuuttia. Vesi pois ja 4dl uutta vettä tilalle,kiehauta riisi ja vähennä lämpötilaa vähitellen. Kun vesi oli lähes haihtunut,siirsin vetäytymään kymmeneksi minuutiksi. Maustoin 2rkl:lla sokeria sekä 3rkl:lla riisiviinietikkaa. Levitin puualustalle kuivumaan hetkiseksi.

Sen jälkeen taivas onkin rajana. Tarkoitukseni oli tehdä jotain kauniimpaa,mutta kiireessä pyöräytin tällaiset versiot,käytin surimirapupuikkoja, punaista cavi-art-merilevää,jokiravunpyrstöjä sekä tuoretta tonnikalaa, (Hans Välimäki sanoisi soo soo),avokadoa ja kurkkua. Kaloja jäi vielä seuraavaankin sushiherkutteluun,kunhan kipaisen kaupasta riisiä lisää.

Tarjoiluun tietysti wasabia,soijakastiketta ja inkiväärilastuja. Sushin kera nautiskeltiin uusi-seelantilaista Spy Valley-rieslingiä.

Kaikin puolin huippupäivä. Aamu alkoi uintilenkillä,sitten leffateatterissa Rango..ja illan kruunasi SUSHI