Vajaa kuukausi sitten maistoin tätä herkkua työnantajalla,heidän pojan 6-vuotis synttäritarjoomusta. Heillä kakku oli selkeästi kuivempi oltuaan kauemmin uunissa, oli mitä mainiointa niinkin,toisin sanoen tätä kakkua on vaikea saada epäonnistumaan.Heidän kakkunsa oli suoraan Leilan Vielä Yksi Pala-kirjasta,joka tämänkin kirja-addiktin hyllystä löytyy
Tässä sairaslomaillessa sitten ajattelin kyseisen kakun työstää siskolle viemisiksi lauantaina,juustokakulle kun tuo päivän,parin vetäytyminen tekee pelkästään hyvää. Pikkuisia sovelluksia varsinaiseen reseptiin tein.
Pohja:
400g Digestive-keksejä
150g voita
Täyte:
600g Philadelphia-tuorejuustoa
1prk vaniljanmakuista rahkaa (koska ravaprosentin tulisi olla lähellä 10%,oli kaupasta vaikea löytää maustamatonta 10% rahkaa,tässä se oli 7%,muissa 0,3%)
1,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria (lisää halutessasi,koska rahka oli jo valmiiksi vaniljan makuinen)
4 kananmunaa
1dl kuohukermaa (vaahdotettuna)
Suklaapyörre:
150g Tummaa hyvälaatuista suklaata,kaakaopitoisuus max 60% (Käytin Brunbergin tummaa suklaata)
3rkl kahvia (espressoa)
Kuumenna uuni 175 asteiseksi.Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Paina halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle,kypsennä uunissa noin 10min ja jäähdytä. Alenna uunin lämpötila 125:een.
Vatkaa tuorejuusto ja maitorahka kuohkeaksi seokseksi. Sekoita joukkoon sokerit. Lisää seokseen munat yksitellen vatkaten. Lisää lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma.
Taita suklaa paloiksi,sulata vesihauteessa. Sekoita kahvi suklaaseen. Kaada puolet vaaleasta seoksesta suklaaseokseen.
Kaada puolet jäljellä olevasta vaaleasta seoksesta kakkupohjan päälle,nostele lusikalla puolet tummasta seoksesta tämän päälle,peitä suklaakerros lopulla vaalealla ja kaada loput suklaisesta pinnalle. Vedä veitsellä tai hammastikulla kuorrutekerroksiin pyörteitä niin,että se ulottuu alempiin kerroksiin.
Kypsennä kakkua uunissa 1,5-2 tuntia,kunnes täyte on täysin hyytynyt.
Jäähdytä kakku,tarjoa se haaleana,mieluiten jääkaappikylmänä.
Tähän kakkuun ei sovi suklaa,jonka kaakaopitoisuus on yli 60%,koska kakun mausta tulee silloin helposti liian hapan. Kakku on ihanan suklainen olematta kuitenkaan liian makea
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.