Ikuinen ja ainainen, kyltymätön on rakkauteni kulinaarisiin elämyksiin ja kokkaamiseen ylipäätään. Halu luoda, maistaa ja oppia uutta.. Se intohimo vie eteenpäin makujen maailmassa ja pitää tämän naisen keittiössä - sekä muodot paikoillaan.
Viime viikonloppuna ostin ankanrintaa, ihan siltä varalta, että Ahti ei ole anteliaalla tuulella - asenne oli siis väärä alusta lähtien lähteä ensihaukea nappaamaan, sillä eihän sieltä sitten mitään tullut. Kotiin palattiin raittiin ilman kasvattaman nälän kera ja pannulle meni hauen sijaan tirisemään se ankka :)
Kastike oli klassinen punaviinikastike, johon piti laittaa appelsiinia..mutta appelsiinit kun oli mennyt parempiin suihin, twistiksi löytyi pakastimesta karhunvatukoita. Aika kiva kombo loppupeleissä! Kylkiäisenä vielä kauden herkkua; vihreää tankoparsaa sekä perunaröstejä.
2 ankanrintaa
suolaa, mustapippuria
Kastike:
2 dl punaviiniä
ankanrintojen paistinliemi
2 rkl marsalaa
1 rkl voita
1 rkl balsamiviinietikkaa
ripaus sokeria, suolaa ja mustapippuria sekä n. 1/2pss pakaste boysenmarjoja
Vedä ankanrinnan nahkapuolelle ruutumaiset viillot. Pane rintafileet kylmälle paistinpannulle nahkapuoli alaspäin. Lämpö saa nousta ja ankanrinnat saavat paistua omassa rasvassaan molemmin puolin noin 3 minuuttia. Säästä paistinliemi
Mausta fileet suolalla ja pippurilla ja kääri ne folioon. Paista ankanrintoja 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia niin, että ne jäävät sisältä roseenpunaisiksi. Ota paketti uunista ja anna fileiden levätä foliossa noin 10 minuuttia ennen leikkaamista.
Valmista kastike fileiden ollessa uunissa ja sen jälkeen foliossa vetäytymässä. Keitä punaviiniä,kunnes punaviini on haihtunut noin puoleen. Lisää ankanrintojen paistinliemi pannulta punaviinin joukkoon. Lisää väkevä viini ja kiehauta seos. Kiillota kastike lisäämällä sen joukkoon voinokare. Lisää myös balsamiviinietikka ja mausta.
Jälkkäriosastolle tuli 11-vuotta täyttäneen esikoisen lempparia: mokkapaloja. Tällä kertaa suklaaklassikosta tuli tehtyä doupledare-versio, sillä se sai kruunukseen suklaaganachesta vatkatun moussepursotuksen, voi mums että oli nannaa - näistä riitti työkavereillekin viemisiä :)
Pohja:
4 kananmunaa
4dl sokeria
6dl vehnäjauhoja
6rkl tummaa kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
300g voisulaa
2,5dl kermaa
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sitten vuorotellen jauhoseosta, kermaa sekä voita. Paista 175 asteessa n. 20 minuuttia. Kun pohja on hieman jäähtynyt, kaada päälle kuorrutus.
Kuorrutus:
100g voisulaa
10rkl vahvaa kahvia
2rkl Baileys-likööriä (myös rommi sopii mainiosti)
3rkl tummaa kaakaojauhetta
500g tomusokeria
Ganachepursotuksiin sulatin levyn fazerin tummaa suklaata 2:een dl:aan kermaa, jonka jäähdytin ja vatkasin kuohkeaksi .
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.