Ikuinen ja ainainen, kyltymätön  on rakkauteni kulinaarisiin elämyksiin ja kokkaamiseen ylipäätään. Halu luoda, maistaa ja oppia uutta.. Se intohimo vie eteenpäin makujen maailmassa ja  pitää tämän naisen keittiössä - sekä muodot paikoillaan. 

Viime viikonloppuna ostin ankanrintaa, ihan siltä varalta, että Ahti ei ole anteliaalla tuulella - asenne oli siis väärä alusta lähtien lähteä ensihaukea nappaamaan, sillä eihän sieltä sitten mitään tullut. Kotiin palattiin raittiin ilman kasvattaman  nälän kera  ja pannulle meni hauen sijaan tirisemään se ankka :) 

                                                   10172624_10203390211103538_4941767344542

Kastike oli klassinen punaviinikastike, johon piti laittaa appelsiinia..mutta appelsiinit kun oli mennyt parempiin suihin, twistiksi löytyi pakastimesta karhunvatukoita. Aika kiva kombo loppupeleissä! Kylkiäisenä vielä kauden herkkua; vihreää tankoparsaa sekä perunaröstejä.

2 ankanrintaa 
suolaa, mustapippuria

Kastike:
2 dl punaviiniä
ankanrintojen paistinliemi
2 rkl marsalaa
1 rkl voita
1 rkl balsamiviinietikkaa
ripaus sokeria, suolaa ja mustapippuria sekä n. 1/2pss pakaste boysenmarjoja

 Vedä ankanrinnan nahkapuolelle ruutumaiset viillot. Pane rintafileet kylmälle paistinpannulle nahkapuoli alaspäin. Lämpö saa nousta ja ankanrinnat saavat paistua omassa rasvassaan molemmin puolin noin 3 minuuttia. Säästä paistinliemi

Mausta fileet suolalla ja pippurilla ja kääri ne folioon. Paista ankanrintoja 200-asteisessa uunissa 1015 minuuttia niin, että ne jäävät sisältä roseenpunaisiksi. Ota paketti uunista ja anna fileiden levätä foliossa noin 10 minuuttia ennen leikkaamista.

Valmista kastike fileiden ollessa uunissa ja sen jälkeen foliossa vetäytymässä. Keitä punaviiniä,kunnes punaviini on haihtunut noin puoleen. Lisää ankanrintojen paistinliemi pannulta punaviinin joukkoon. Lisää väkevä viini ja kiehauta seos. Kiillota kastike lisäämällä sen joukkoon voinokare. Lisää myös balsamiviinietikka ja mausta.

Jälkkäriosastolle tuli 11-vuotta täyttäneen esikoisen lempparia: mokkapaloja. Tällä kertaa suklaaklassikosta tuli tehtyä doupledare-versio, sillä se sai kruunukseen suklaaganachesta vatkatun moussepursotuksen, voi mums että oli nannaa - näistä riitti työkavereillekin viemisiä :)

                                        1904205_10203400979452740_72275452487803

Pohja:

4 kananmunaa

4dl sokeria

6dl vehnäjauhoja

6rkl tummaa kaakaojauhetta

1tl leivinjauhetta

2tl vaniljasokeria

300g voisulaa

2,5dl kermaa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sitten vuorotellen jauhoseosta, kermaa sekä voita. Paista 175 asteessa n. 20 minuuttia. Kun pohja on hieman jäähtynyt, kaada päälle kuorrutus.


Kuorrutus:

100g voisulaa

10rkl vahvaa kahvia

2rkl Baileys-likööriä (myös rommi sopii mainiosti)

3rkl tummaa kaakaojauhetta

500g tomusokeria

Ganachepursotuksiin sulatin levyn fazerin tummaa suklaata 2:een dl:aan kermaa, jonka jäähdytin ja vatkasin kuohkeaksi .