Siinä se on. Pala taivasta lautasella. Melkein itkin onnesta.

       


Kukin komponentti on herkullinen itsekseen, mutta yhdessä ne ovat taivaalliset.
Lämmintä suklaakakkua, kylmää, raikasta sitruunamoussea ja sitruunaliköörimarinoituja mansikoita.
Rapeat marenkipalat ovat piste iin päälle.
Makea, muttei liian makea.
Tällä annoksella, joka syntyi ajatuksena pääkoppaan keskellä työpäivää, kun olin nukuttamassa lapsia päiväunille. (Minun piti tällä annoksella taistella paikastani Master Chefin toisella kaudella, mutta päätinkin olla hakematta mittelöihin ja pysytellä ihan vaan oman keittiöni taifuunina - hengettäreksi minusta ei ole - liian monta rautaa tulessa.)
Ei minun tarvitse enää vakuuttaa muita - eikä itseäni siitä, että olen ihan pätevä amatöörikokki wink

LikööriMansikat
1l mansikoita
3dl vettä
1dl cointreauta
2dl sokeria
vaniljatanko
1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu

keittele vettä,likööriä, sokeria ja puolitettuja vaniljatankoja keskilämmöllä noin 15 minuuttia,kunnes koostumus on hieman siirappimainen.
Jäähdytä ja lisää joukkoon sitruunan kuori ja mehu.
Putsaa ja pilko mansikat, kaada marinadi mansikoiden päälle. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti,mielellään useampi.

SitruunaMousse
Sitruunatuorejuusto
Sitruunan raastettu kuori ja mehu
150g mascarponea
130g valkosuklaata sulatettuna
keltaista elintarvikeväriä

Vatkaa mascarpone ja tuorejuusto tasaiseksi, lisää joukkoon sitruunan kuori sekä mehu. Lisää viimeisenä sulatettu valkosuklaa ja tarkista maku.
Laita jääkaappiin kylmenemään ja odottamaan loppuje komponenttien valmistumista.


Suklaakakku:
4 kananmunaa
4dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
200g voisulaa
260g tummaa suklaata sulatettuna

Täyte
200g sitruunatuorejuustoa
Sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 munan valkuainen
1dl tomusokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää  vaahtoon vuorotellen jauhoseosta, sulaa suklaata ja voita.
Valmista täyte sekoittamalla aineet keskenään.
Kaada sitten kakkutaikinasta puolet tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Levitä päälle täyte sekä loput kakkutaikinasta.
Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.

Kokoa annos ja nauti, jaettu ilo ~ moninkertainen ilo