Täydellisen kakkupohjan metsästyksessä kannattaa kakulle antaa vähän enemmän aikaa, ajatusta ja rakkautta. Vähän työläämpi ja monivaiheisempi kakku vaatii tekijältään toki enemmän, mutta myös antaa makuelämyksen joka ei ihan heti katoa makunystyröiltä
Tuttavan vuosipäiväpöytään matkasi tänään suussa sulava kahden suklaan kakku. Noutaja oli kakun ulkoiseen olemukseen niin tyytyväinen, että tärskyt sovitiin siltä seisomalta ensi vuodelle samaan ajankohtaan samoissa merkeissä; kuten tapahtui viime vuonnakin ;)
Pohja:
9 valkuaista
3dl sokeria
2,25dl vehnäjauhoja
200g Fazerin tummaa suklaata
200g voita
1,5dl tomusokeria
1,5tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
9 keltuaista
Sulata tumma suklaa sekä voi, jäähdytä. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kevyeksi vaahdoksi.
Vatkaa sitten toisessa astiassa vaahdoksi jäähdytetty suklaa-voiseos, sokerit ja suola. Lisää keltuaiset yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää valkuaisvaahto suklaavaahtoon varovasti sekoittaen ja lopuksi siivilöity vehnäjauho.
Kaada taikina 26-28cm halkaisjan voideltuun, leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa n.50 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla.
Täyte:
4dl kuohukermaa
250g mascarponea
200g Marabow valkoista suklaata
Sulata suklaa,jäähdytä. Vaahdota kerma, lisää joukkoon mascarpone sekä lopuksi sula suklaa. Sekoita tasaiseksi. Leikkaa (yön yli) jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Laita puolet täytteestä päälle ja täytä toinen väli samalla tavalla :)
Koristeluun käytin tomusokeria, kumkvatteja sekä ananaskirsikoita. Reunat sai pitsikäärön suklaaspritsistä, jolloin tumma-valkosuklaaraidat jäävät kivasti esille.
Yksi kakku kun lähti maailmalle, tupsahti toinen tilaus ilmoille; pääsiäisenä 6-vuotias olisi synttärikakun tarpeessa - onnistuu :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.