Täydellisen kakkupohjan metsästyksessä kannattaa kakulle antaa vähän enemmän aikaa, ajatusta ja rakkautta. Vähän työläämpi ja monivaiheisempi kakku vaatii tekijältään toki enemmän, mutta myös antaa makuelämyksen joka ei ihan heti katoa makunystyröiltä

                                 10252008_10203288130591589_3945095386015

Tuttavan vuosipäiväpöytään matkasi tänään suussa sulava kahden suklaan kakku. Noutaja oli kakun ulkoiseen olemukseen niin tyytyväinen, että tärskyt sovitiin siltä seisomalta ensi vuodelle samaan ajankohtaan samoissa merkeissä; kuten  tapahtui viime vuonnakin ;)

Pohja:

9 valkuaista

3dl  sokeria

2,25dl vehnäjauhoja


200g Fazerin tummaa suklaata

200g voita

1,5dl tomusokeria

1,5tl vaniljasokeria

ripaus suolaa

9 keltuaista

Sulata  tumma suklaa sekä voi, jäähdytä. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kevyeksi vaahdoksi.

Vatkaa sitten toisessa astiassa vaahdoksi jäähdytetty suklaa-voiseos, sokerit ja suola. Lisää keltuaiset yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää valkuaisvaahto suklaavaahtoon varovasti sekoittaen ja lopuksi siivilöity vehnäjauho.

Kaada taikina 26-28cm  halkaisjan voideltuun, leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa n.50 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla.

Täyte:

4dl kuohukermaa

250g mascarponea

200g Marabow valkoista suklaata

Sulata suklaa,jäähdytä. Vaahdota kerma, lisää joukkoon mascarpone sekä lopuksi sula suklaa. Sekoita tasaiseksi. Leikkaa (yön yli)  jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.  Laita puolet täytteestä päälle ja täytä toinen väli samalla tavalla :)

Koristeluun käytin tomusokeria, kumkvatteja sekä ananaskirsikoita. Reunat sai pitsikäärön suklaaspritsistä, jolloin tumma-valkosuklaaraidat jäävät kivasti esille.

Yksi kakku kun lähti maailmalle, tupsahti toinen tilaus ilmoille; pääsiäisenä 6-vuotias olisi synttärikakun tarpeessa - onnistuu :)