1329332887_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pastaan käytin 4,5 dl durum vehnäjauhoja,ripauksen suolaa, 2,5 kananmunaa,lorauksen oliiviöljyä sekä pieneksi pilkottua (pakaste)pinaattia.

Vaivattuani aineksista tasaisen hyvän massan,kiedoin sen tunniksi kelmuun vetäytymään.

Sitten kaulin,kaulin ja kaulin (seuraavana ostoslistalla on pastakone!!)

Kannatti kuitenkin kaulia kärsivällisesti,lopputulos oli oikein passeli ja muutaman minuutin keittämisen (reilussa suolavedessä) jälkeen, purutuntuma oli hieno. Itsetehdyn pastan jälkeen vasta ymmärtää mistä jää paitsi kaupan valmispastaa mussuttaessaan,on ne niin eri maailmoista!

Kastike syntyi 5;stä tomaatista,jotka kalttasin ja murskasin. Joukkoon kuulotin valkosipulia,pilkoin reilusti basilikaa,purautin limen mehua ja raastoin kuoren, hunajaa lisäsin reilun ruokalusikallisen, chilitahnaa meni peräti 3tl:sta (sen kanssa kannattaa olla varovainen ja lisäillä potkua oman maun mukaan!) sekä suolaa.

Lopuksi suolavedessä nopeasti kypsytetyt sinisimpukat (huom simpukoita ei kannata missään nimessä kypsentää liikaa,ettei niistä tule kumimaisia) ilman kuoria (kuorineen käyvät kyllä mainiosti annoksen viimeistelyyn)

 

Liusun, lausun laskiaista!

Pellavia kuin silkinsuonia,

hamppuja kuin haivaleita,räätiköitä kuin nurkanpäitä,

nauriita kuin nappeja,

hyviä jyiä, kovia ohria, huroo!

 

Tänään herkuttelimme laskiaistiistain kunniaksi viimeisen kerran laskiaispullilla,on niitä tullut syötyäkin Hymy

Nämä viimeiset olivat ne hifeimmät ja herkullisimmat.

Pulla itsessään onnistui kohotuksia myöden täydellisesti;lopputulos oli muhkea ja pehmeä.

Raesokerin sijaan käytin koristelussa mantelilastuja,jotka ovat paitsi hyviä,myös yllättävän näyttäviä.

Täytteestä löytyi sekä mantelimassa,että mansikkahillo,kermaa raikastin rahkalla ja sitruunalla,makeutus tomusokerilla.

Viimeistelyssä hunnutin pullien kannet tomusokerilla ja itsetehdyn kinuskisoosin raidoilla.

                       1329846146_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Onneksi laskiainen on vaan kerran vuodessa..Muille päiville keksitääkin sitten ihan muut herkut.

Elämä se on herkkua vaan,päivän kun herkuttelee kerrallaan...