Puolet porukasta on vuoteenomia,toiselle puolikkaalle piti ruokaa laittaa..ja niin reilusti,että sitä riittää kun tämä toinen ruuanlaittotaitoinen puoli kuukahtaa toisten parantuessa..ja nälkähän on aina toipumisen paras merkki.
Kokeilin jokunen viikko sitten,joulun alla,makaronilaatikkoa,jossa maustoin jauhelihan chilillä ja kaakaolla (tummalla). Toimii uskomattoman hyvin.
700g naudan jauhelihan maustoin siis suolalla,hunajalla,omenaviinietikalla, 3:lla valkosipulin kynnellä,n. ruokalusikallisella kaakaojauhetta,chiliä oman maun mukaan,muskottipähkinää. Myös porkkanasose sopii tähän komboon,uskokaa tai älkää =) Myös paketillinen pekonia pääsi tällä kertaa mukaan laatikkoon. Variointi mahdollisuuksiahan on äärettömästi.
Jälkkäriksi olikin sitten jännitystä;kohoaako,eikö kohoa..jesss,kohosihan se kohokas. Kun oma äitini odotti minua,söi hän kuulemma hiekkakakkutaikinaa..teki silloin tällöin vartavasten tuon kuivakakkutaikinan. Raskaana olevien naisten mieliteot . Siinä on ehkäpä syy miksi olen niin makea tyyppi,heh,mutta tänään totesin,että eipä tainnut äiti tietää mitään amaretto-kohokkaan taikinasta;mums!
4 isoa,8 pientä kohokasta syntyy seuraavalla reseptillä;
60g voita
0,5dl vehnäjauhoja
2dl maitoa
0,5dl Amaretto-likööriä
2rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
0,5dl sokeria
4 valkuaista
4 keltuaista
Kuumenna uuni 175 asteeseen,voitele (ja sokeroi) kohokasvuoat. Erottele tässä vaiheessa jo munatkin valmiiksi
Maitokastiketta varten sulata voi kattilassa,lisää jauhot. Sekoita 1-2 minuuttia jonka jälkeen lisää kuumennettu maito ohuena nauhana voimakkaasti sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen muutama minuutti koko ajan sekoittaen.
Lisää 2rkl sokeria,vaniljasokeri ja likööri,ota kattila liedeltä ja anna hieman jäähtyä.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi,lisää 0,5dl sokeria joukkoon vähitellen,samalla vatkaten.
Vatkaa keltuaiset jäähtyneen maitokastikkeen joukkoon,nostele sitten kova valkuaisvaahto taikinan joukkoon ja jaa taikina kohokasvuokiin,täytä vuoat n. 3/4.
Paista 20-25 minuuttia,kunnes kohokkaat ovat nousseet kunnolla ja pinta on kauniin kullanruskea. Älä avaa uunia paiston aikana!
Siivilöi päälle tomusokeria,koristele haluamallasi tavalla ja tarjoile heti.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.