10351662_10204869165956485_5269361511704

Kuten olen joskus aiemmnkin maininnut, kakku sopii moneen tilanteeseen. Tällä kertaa sellainen tilattiin ensimmäisille treffeille. Toiveena oli jotakin raikasta, joten klassiset suklaat ja kermaröyhelöt saivat hylsyn samoin tein - hetken mietittyäni päädyin Lime-Mascarpone-juustokakkuun, joka saisi vähän suutuntumaa, pirtsakkuutta ja sähäkkyyttä -  tulipunaista hehkua granaattiomenasta; kerrassaan mieletön kakun koriste kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Minulle esitettiin kysymys, mikä on raja happaman ja raikkaan välillä. Makuja on luonnollisesti monia ja oman maun mukaan kakkua tehdään - maistelemalla löytyy se omien makunystyröiden määrittelemä sopusointu. Kerma, mascarpone ja valkosuklaa pehmentävät limeä reilusti ja makeutta on helppo lisätä halutessaan muutamalla lusikallisella limecurdia.

Pohja:

n.150g Digestive-keksejä

75g Voita

Juustomassa:

3dl Kuohukermaa

250g Mascarponea

130g valkosuklaata

200g Lime-Valkosuklaa rahkaa (Valio)

5 liivatelehteä

2 limen kuoriraaste

2 limen mehu

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula - vuoraa halkaisijaltaan n. 20cm kokoinen vuoka leivinpaperilla ja painele voi-keksi seos tiukasti pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan. Vatkaa kerma ja lisää vaahtoon ensin mascarpone ja sitten rahka. Sulata valkosuklaa varoen mikrossa tai vesihauteessa ja lisää vatkaten kermaseokseen.   Lisää myös kuoriraaste. Kuumenna limen mehu ja sulata joukkoon liivatelehdet. Kaada liivateneste hieman jäähtyneenä ohuena nauhana kermaseokseen koko ajan vatkaimella vatkaten. Tarkista maku - lisää tomusokeria/limecurdia halutessasi. Kaada massa sitten keksi-voipohjan päälle tasaisesti ja laita jääkaappiin jähmettymään n. 4 tunniksi/yön yli. 

Koristeluun granaattiomenan tulenhehkuisia siemeniä, rouhittua pistaasipähkinää sekä limesiivuja. (Granaattiomenan siemenet kannattaa kovertaa talouspaperille, jolloin ylimääräiset mehut saadaan valutettua pois ilman että ne värjäävät kakun pintaa)

Kakku sai syöjiltään kehuja, joten ainakaan tällä kertaa minun näkemys raikkaasta ei ollut liian hapokas :D