Mikä on tämän herkun taika, suosion salaisuus.

Vuodesta toiseen se pitää pintansa ja resepti siirtyy äidiltä tyttärelle. Se oli koulumyyjäisten kestosuosikki ja myyntimenestys minun ollessa lapsi, ja se on sitä edelleen. Omien poikasteni pyytäessä euroa myyjäisiin, on mokkapalojen kiilto silmissä ja suu messingillä.

Näitä leivotaan ystäville, naapureille, ensirakkaudelle, elämänkumppanille ja jälkikasvulle. Näiden avulla voi rikkoa jään vieraammassakin seurueessa, sillä tämä leivonnainen tuo esiin  yhteisiä muistoja ja luo puheenaiheita.

Olen tullut lopputulokseen, että salaisuus on kaikessa yksinkertaisuudessaan  tuote itse. Se vaan on älyttömän hyvää ja suussa sulavaa.

Murun äiti on perinteisesti tehnyt mokkapaloja hänelle aina syntymäpäivänä ja oli melkoisen huvittava yhteensattuma, että minä pyöräytin näitä juuri synttäreitä edeltävänä viikonloppuna; toivottavasti en astunut äidin varpaille ja toivottavasti tuo ihana perinne jatkuu vielä pitkään <3

Reseptiä voi tuunata ja varioida mielin määrin, mutta perusidea siinä on aina sama; mehukas suklainen pohja ja reilusti mokkaista suklaakuorrutetta päälle. Tällä kertaa pistin mukaan samettista Royal-suklaata

          1017330_10202759461295187_1838054889_n-n


Pohja:
4 kananmunaa
4dl sokeria
6dl vehnäjauhoja
6rkl tummaa kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
300g voisulaa
2dl kermaa                                                                                                                                     3 Royal-patukkaa sulatettuna

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää sitten joukkoon vuorotellen kuiva-aineseosta, kermaa ja rasvaa sekä lopuksi sulatettu suklaa. Kaada taikinamassa leivinpaperoidulle syvälle pellille ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.

Kun pohja on hieman jäähtynyt, lisää päälle täyte;

100g voisulaa

5-10rkl vahvaa kahvia
3rkl tummaa kaakaojauhetta
1pkt (500g) tomusokeria
2 Royal-patukkaa sulatettuna