Taas on aika päivittää reseptiikka ajan tasalle. Elämän pyörä kuljettaa kaameaa vauhtia,koko ajan tuntuu olevan kiire jonnekin. Koti on vain varikkopysähdys;etappi, kun on jostain tulossa ja jonnekin menossa.

Tämä NaksuVuoka on tulevaisuuden illanistujaisissa kovassa käytössä sen helppouden,maukkauden ja variaatioitumisen johdosta. Sen voi tarjoilla sekä suoraan uunista,että jäähtyneenä~ toisin sanoen sen voi valmistaa myös hyvissä ajoin ennen h-hetkeä. Idean tähän herkkuun sain työnantajaltani.

Main Thing on levittää vuoan pohjalle 2 rasiaa Philadelphia tuorejuustoa. Tuorejuuston päälle tein jauhelihakastikkeen,jossa on potkua;omani oli pikkuisen salsatyyppinen,jossa oli reilusti tomaattia,paprikaa,chiliä,sipulia,valkosipulia,limenkuorta,hunajaa,basilikaa, pippuria ja suolaa. (Taivas on kuitenkin rajana,tästä on helppo muokata vegeversio,tai esim Kanaa,aurajuustoa,mangoa..anything!  Lasten makuun miedommin maustettua,aikuiseen makuun enemmän potkua.)

Päälle vielä kerros Emmental-juustoraastetta ja uuniin 200 astetta,kunnes juusto päällä ottaa hieman väriä.

Tarjoillaan Maissilastujen,tuoreen kurkun,tomaatin ja raikkaan salaatin kera!

  1329154869_img-d41d8cd98f00b204e9800998e  1329154935_img-d41d8cd98f00b204e9800998e  1329155177_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

                     Mustikka-MascarponePiiras

                  1329154768_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä on juuri sellainen ihanuus,mitä löytyy kahviloiden kakkuvitriineissä.

Pohja;

125g voita

2rkl fariinisokeria

2,5 dl kaurahiutaleita

100g kaurakeksimuruja (Jyväshyvä)

Sulata voi kattilassa,lisää fariinisokeri. Kun sokeri on sulanut voihin,lisää kaurahiutaleet ja keksimurut. Painele seos halkaisijaltaan 20cm:n irtopohjavuokaan,joka on vuorattu leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 asteiseksi.

Täyte:

1prk Philadelphia tuorejuustoa

1prk Mascarpone-juustoa

1prk Ranskan kermaa

2 kananmunaa

1rkl appelsiinin raastettua kuorta

1rkl vaniljasokeria

1dl sokeria

1-1,5rkl spelttijauhoja (myös tavallinen vehnäjauho käy)

Vatkaa kaikki täytteen aineet sekaisin. Kaada täyte pohjan päälle ja paista n.40 minuuttia,kunnes juustoseos on hyytynyt. Pinta saa saada väriä,muttei varsinaisesti ruskistua.

Kuorrutus:

200g mustikoita

1 Pilttipurkki Mustikkasosetta

1,5dl vettä

1dl hyytelösokeria

Sekoita kattilassa vesi ja mustikkasose,lisää joukkoon hyytelösokeri ja kiehauta. Anna hieman jäähtyä,mutta pidä kuitenkin juoksevana.

Levitä mustikat kohmeisina jäähtyneen piiraan päälle (jos käytät pakastemustikoita). Kaada hyytelönesteseos tasaisesti marjojen päälle. Anna jähmettyä mielellään yön yli.

Herkuttele hyvässä seurassa