Taasen ilmaantui hyvä syy leipaista; työpaikkani, eli päiväkotiyhdistyksen hallituksen kokous.  Inspiraation syksyisiin makumaailmoihin sain viime viikon sateista; väriä, marjoja! Vadelmaa, mustikkaa sekä mustaherukkaa!

Piti leipoa jo eilen, mutta Prismalle käveltyäni totesin ilokseni, että onhan se putiikki tietysti isänpäivänä kiinni. Eii muuta kuin ennen töitä Ison Omenan hevi-hyllyjen kautta töihin ja juustokakku hyytymään - gluteenittoman suklaisen kakkupohjan sain kuitenkin jo eilen illalla leipaistua 

                    10404252_10204839945585994_8723195245738

Gluteeniton pohja:

2 kananmunaa

1dl sokeria

3/4dl kookosjauhoa*

3/4dl mantelijauhoa*

1/2tl leivinjauhetta

2rkl tummaa kaakaojauhetta

1/2dl tummaa suklaata rouhittuna (taisi lipsahtaa vähän enemmänkin ;) )

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä suklaarouhe. Paista pohjaa n. 20cm halkaisijan uunivuoassa 200 asteessa 10-15minuuttia. Jäähdytä.

*jauhot voit korvata myös maissi-/perunajauhoilla, ja vehnäjauhoilla siinä tapauksessa, että lopputuloksen ei tarvitse olla gluteeniton. Myös keksi-voipohja toimii tämän kakun kanssa.

Mustaherukkatäyte:

1prk mascarpone-juustoa

2dl kuohukermaa

3dl mustaherukkasosetta 

1dl tomusokeria

6 liivatelehteä

tilkka kiehuvaa mustaherukkamehua

Laita liivatelehdet likoamaan; n. 10 minuutin ajaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon vatkaten mascarpone. Sekoita joukkoon muut täyteainekset. Purista vesi liivatteista ja sulata ne mehutilkkaan. Lisää liivateliemi täytteeseen ohuena nauhana koko ajan vatkaten.

Anna hyytyä jääkaapissa tunnin verran, peitä juustokakku tuoreilla marjoilla ja lusikoi päälle sopivasti jäähtynyt   kiille (3dl mustaherukkamehua ja 4 liivatelehdestä.). Anna hyytyä kolmisen tuntia/ yön yli.