Elämä on ollut kiireistä,yhtä hurlumheitä sen jälkeen kun siirryin Fazer Food Servicelle töihin. Tykkään ja nautin..Kesäkin on tulossa. Sen lisäksi olen juossut ahkerasti dojolla treenailemassa,mutta en turhaan; minut graduoitiin viikko sitten vihreän vyön karatekaksi. Oi oloa onnellista.

Perjantaina oli töissä työn alla gluteeniton ja laktoositon mansikkakakku yllättyssynttäreille.Aika kiireessä se piti toteuttaa,sillä sen lisäksi minun tehtäväni oli vaivata 3litraan maitoa taikina,pyöritellä se pulliksi ja paistella munkeiksi..mutta ehdin kaiken ajoissa,jippii.

Kakku pohjan tein 6 munasta,2dl sokeria,3dl perunajauhoja ja 1tl leivinjauhoja.Kostutus rommisiirapilla. Täytteenä  itse tehtyä mansikkasosetta,sekä banaanikermavaahto,jossa oli sunnuntai laktoositonta kuohkeaa vispiä ja laktoositon banaanijugurttia sekä soseutettua banaania. Pursotuksiin laktoositonta kuohkeaa vispiä.

         1306052195_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

         1306050143_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Perjantaina juhlittiin myös ihanaisen valmentajan/ystävän syntymäpäiviä.."elämäntarkoituksellisen" iän saavuttamista (joka on tunnettu 42 elokuvasta  The Hitchhiker's Guide to the Galaxy)

Toiveena oli kirsikka-suklaa kakku

Kakkupohjaan käytin 7 munaa, 2,5dl sokeria,  3,5dl vehnäjauhoja ja 1tl leivinjauhetta ja 100g sulatettua tummaa suklaata (175 astetta 45 minuuttia)

Kakun leikkasin vain keskeltä kahtia,kostutin kirsikkasiirapilla (2dl vettä,2dl sokeria-> kasaan kiehautus) 5rkl/oman maun mukaan kirsikkalikööriä.

Kostutetuille puolikkaille levitin reiluhkosti kirsikkahilloa. Alimmalle levylle kirsikkahillon päälle  kermavaahtoa (vaniljanmakuista). Kermavaahdon päälle suklaakiekko, suklaakiekon päälle marenkikiekko,marenkikiekon päälle kermavaahtoa ja kermavaahdon päälle vielä suklaakiekko ennen kirsikkahilloista kakkupohjan kantta.

edellisen päivän valmistelut;

250g tummaa suklaata olin edellisenä päivänä sulattanut miedolla lämmöllä ja levittänyt niistä leivinpapereille kaksi kakun kokoista ympyräistä ohutta levyä,annoin jähmettyä seuraavaan päivään huoneen lämmössä

4 munasta ja 1,5dl:sta sokeria vatkasin marengin,jonka pursotin kakun kokoiseksi kiekoksi leivinpaperille paistoin vajaan 100 asteen lämmössä parisen tuntia/kunnes kiekko oli täysin kuiva

Kakun koristelin vaniljakreemijauheella maustetulla kermalla ja kirsikoilla,sekä sokerimassan päälle piiretyllä toiveenmukaisella kuvalla Delfiini+42. Pääsin kakkua itsekkin maistamaan ja oli kyllä maistuvainen kokonaisuus. Päivänsankari piti kakusta myös ja sehän oli tärkeintä!

Onnea vielä Hannalle!

             1306050175_img-d41d8cd98f00b204e9800998e