Jääkiekon finaalisarja on porilaisen sydämen omaavalle tällä hetkellä huimaa katseltavaa. Kotikisastudion eväät ovat kärkitaistelun arvoiset; Kampasimpukoita, vihreää tankoparsaa sekä Sitruunainen Hollandaise, sekä pomonikin suosittelema Gullichsenin hitiksi nostama AvokadoPasta
Keitä ensin parsat kypsiksi, mutta varo ylikypsentämistä värin säilymisen ja purutuntuman säästämiseksi.
Valmista sitten Hollandaise; 3 keltuaista
200g voita
1/2 sitruunan mehu
3rkl vettä
pippuria ja suolaa
Vatkaa keltuaiset, suola ja valkopippuri vesihauteessa sekaisin, kunnes seos sakenee.Lisää voi nokareina ja vatkaa koko ajan voimakkaasti.Kaada sekaan vesi ja kuumenna edelleen. Lisää lopuksi sitruunanmehu. Sekoittele hiljaisella lämmöllä kastike kirkkaaksi ja tasaiseksi
Mausta kuivatut kampasimpukat suolalla ja pippurilla. Paista kirkastetussa voissa kuumalla pannulla molemmin puolin noin 1-2 minuuttia, kokoa annos.
AvokadoPasta
1-2 valkosipulinkynttä
1 chili (poista siemenet)
2 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
1/2 dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g (1 dl) raastettua pecorinoa
30 g (1 dl) raastettua parmesaania
400–500 g spagettia
Pilko valkosipuli ja chili, laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.
Pistä homma sekaisin lusikan avulla, maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton.
Keitä spagetti al dente -kypsyyteen hyvin suolatussa vedessä, ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.
Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spagetti kastikkeen kimppuun.
Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti
Omaan reseptiin meni reilummin chiliä, valkosipulia ja limeä; alkuperäinen resepti löytyy täältä.
Näillä eväillä otettiin työvoitto 108 minuutin pakertamisen jälkeen ja huomiseen peliin onkin sitten katettuna Patasydän-kakkua ja kuohuviiniä, Suomenmestaruushan on viimeistä kotiottelua vaille taputettu.
Taitoa sain ylläpitää hyppysissä tänäänkin, kun sain tuunailla tuttavalle mehevää suklaakakkua.
Kiirehän meinasi tulla, kun oma uuni sanoi sopimuksen irti, mutta klassikko vadelma-suklaa kohosi silti aikataulussa ja ammattiylpeänä annoin kakun eteenpäin - pikkulinnut lauloi, että kauppansa oli kakku tehnyt.
Iltasella ajattelin tehdä pojille lämpimiä tonnikalavoileipiä.. kunnes taas kylmä totuus iski vasten kasvoja. Ei se uuni vaan toimi, ei.
Mutta herrasmies pelasti illan ja teki koko meidän pesueelle suunniteltua herkummat leivät; parman kinkkua, rucolaa, mozzarellaa, tomaattia.. ja toimitti ne vieläpä sateen läpi lämpiminä kotiovelle.
Tie naisen sydämeen löytyi jo paljon ennen kokkailuja, mutta kyllähän tämä on vakuuttavaa; saa ne alta menneet jalat pysymäänkin pois alta.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.