Rappukäytävässä leijaileva pullan tuoksu.. Saa taatusti naapuritkin hymyilemään  

            1920426_10203064930491726_1538234290_n-n!

Mä niin halusin aina olla pullantuoksuinen äiti, mutta pullaa tulee leivottua harmittavan harvoin. Ehkäpä juuri siksi, että en ole koskaan pitänyt siitä, miltä taikina tuntuu, kun se liimaantuu sormiin.. toisaalta taas en pidä mielekkäänä taikinan valmistusta koneella, vaikka Kenwood omalta keittiötasolta löytyykin. Silloin kun pullaa tekee, pitää se työstää käsin ja oikean tuntuman taikinan sitkaan ja jauhojen määrään löytää vain näppituntumalta.

Ollessani edellisessä työpaikassa lastenhoitajana lasten omassa kodissa, vaivasin taikinaa omin tassuin ja perheen 3,5-vuotias poika kysyi, "miksi teet tuota käsin..meillä on tuo Kitchen Aid, jota äiti ja isä aina käyttää.. " Noh, vastaus kuului kuten yllä kirjoitin. Näppituntuma sen olla pitää. Pehmoisten pullien salaisuus piilee siinä, ettei säästele sokeria eikä voita, jauhoja  on tarpeeksi mutta ei ole liikaa ja sitka on hyvä - kohotusvaiheita unohtamatta!

Noniin tähän päivään ja pullataikinainspiraatioon. Sotkin sormet taikinaan ja suuret oli suunnitelmat, mutta kaapista löytyi vain kanelia ja sokeria..eli lopputuloksena oli perinteiset ja iänikuiset korvapuustit..mutta niitähän nuo lapset rakastaa, eikä perinteisessä ole mitään vikaa :)

Miksei aina voi olla laskiainen, miksei aina voi survaista kermaa pullan sisälle.. mikä senkin estää ja sitoo sen kalenteriin. Noh, voi ja kanelisokeri maistuu nekin pullan sisässä kerta toisensa jälkeen :) Voisilmäpullatkin on hyviä, mutta lapsilta jos kysyy, niin kyllä ne kanelipullat vie voiton muista 6-0. Niin oli silloin kun olin lapsi, niin on nyt.. ja kenties jonain päivänä niitä hamuaa lapsenlaset.

Pulla päivässä pitää naapurisovun yllä.. ei vaines, musta on oikeesti harmillista että nykyään lämpimäisten kiikuttaminen naapuriin alkaa olla katoava kansan perinne.. tässä rapussa se onneksi elää vahvasti ja voi hyvin

Lupaan olla pullantuoksuinen mummu, kun äitinä sitä huonolla menestyksellä olen ollut  - tänään kuitenkin nukahdetaan kanelipullantuoksuisiin uniin :)