Keittiön työtasot on siivottu tyhjäksi, ruokapöydän valkoisella liinalla makaa kasa kirjoja.. selailen kuvia etsien inspiraatiota seuraaviin kokkailuihin. Voin melkein maistaa LaventeliBrownien Yiruman When the Love Falls:n soidessa taustalla.

Suomalaisen kirjakaupan kanta-asiakkaille keittokirjat on vielä tänään -15% alennuksella. Oma tupa niitä notkuu yltäkylläisesti - mihin nämä uudet 4 asetan, on vielä täysin kysymysmerkki; pino reseptiikkaa kun löytyy myös sängyn vierestä. Haaveena on ollut ostaa ja asentaa keittiön seinään muutamia tauluhullyjä, joihin voisin joitain kirjoja laittaa esille iittalan kivilyhtyjen seuraksi. Ei noita piilossakaan pidä pitää, kauniita kun ovat.. ja kirjoja vaihtelemalla saa myös keittiön ilmettä muuteltua helposti.

Alesta tarttui tosiaan seuraavat opukset; Taivaalliset täytekakut, Sweet Paris, Herlevi Liekeissä ja Huippukokin kotiruokaa. En tosiaankaan osta kirjoja niinkään  reseptien vuoksi, vaan inspiroidun kuvista ja saan sytykkeen olla luova, virtuoosi omassa keittiössäni. Kiva katsella ideoita miten muut laittavat ruokaa ja saada sitä kautta uusia näkökulmia ja makuyhdistelmiä. Toki tietyt klassikkoruoat vaatii aika orjallistakin reseptiikan noudattamista, mutta kun perusjujut on selvillä, voi klassikosta muokata omanlaisensa. 

Nyt kaikki vaan kipin kapin Suomalaiseen shoppaamaan :)

                 taivaalliset_taytekakut-lomelino_linda-2sweet-paris-a-love-affair-with-parisian- 

                              musla-normal.jpg

                                             resize-normal.jpg