Elämä on juhla - Ruokajuhla. 

Pääsiäinen kolkuttelee ovella ja heti sen perään saakin laitella simat käymään. Vappua - kevään ja työväen juhlaa juhlitaan heti perään. Ja siitä onkin enää hujaus äitienpäivään  ennen koulunpäätösjuhlia ja kesälomatunnelmia, kovaa vauhtia mennään kohti juhannusta.

Ihan tässä puskee kokkausähkyä, kun liikaa miettii. Ei siis mietitä, vaan mennään kokaten päivä kerrallaan. Nautitaan tekemisestä ja hyvistä raaka-aineista. Hauskaahan se kokkaaminen on.. ja varsinkin syöminen ;)

Eilen pääsiäisen ruokatarvelistaa pähkiessä pyöräytin todellisen "äijäpizzan" täytteitä säästelemättä. Verisuonet kiittää, mutta nälkä pakeni paikalta nopeasti. Ostoslista todella pelasti pinteestä tänään, ja selvitti tien ruuhkaisesta kaupasta maaliin asti.

                                  10246310_10203300014008667_2104727782397

Jamie Oliverin pehmoisen pohjan päälle iskin tomaattikastikkeen, johon miksasin keskivahvaa taco-kastiketta. 700g jauhelihaa maustoin 3:lla pussilla Taco Spice-mix mausteseosta;ehkä olisi jopa yhden saanut laittaa  lisää.. Lisäksi puolisen pakettia pepperonin siivuja, 1pkt kuutioitua ja paistettua pekonia ja kultaisia royal- jalapenoja. Sipuliakin olisi voinut laittaa. 

Koko pizzan juju oli juustossa; aika arvokasta, mutta käsittämättömän hyvää Jarlsberg-juustoa raastoin täytteiden alle ja päälle yhteensä noin 350g. Maku oli mieletön! *Jarlsberg juustossa on ainutlaatuinen, hiukan makeahko ja pähkinäinen maku, ja siinä on suuria koloja. Se on Maasdam-tyyppisten juustojen "äiti". Sen tuotanto vaatii korkealuokkaista, ainutlaatuista tekniikkaa ja aivan oman hapatteen.Jarlsberg on erinomainen juusto ruoan valmistuksessa. Se sopii myös nautittavaksi sellaisenaan leivänpäällisjuustona, pizzassa, piirakoissa, munakkaissa tai salaateissa. Jarlsbergilla on hieno rakenne, joka tekee sen helposti viipaloitavaksi, raastettavaksi tai kuutioitavaksi.

                                               1975197_10203299122786387_85465518664034

(Yleensä olen tämän taco-pizzan päälle tehnyt vielä chilimajoneesin, mutta tällä kertaa en lähtenyt testaamaan, miten toimii yhdessä juuston kanssa)

Nyt on jääkaappi täynnä hyvää ruokaa ja ansaittu olut odottaa korkkaamistaan. Päivitystä pääsiäisherkuista luvassa seuraavassa postauksessa. Nauttikaa ja rentoutukaa arjen katkaisevasta ja ah, niin tarpeeseen tulevasta lomasta :)