Päivityksen otsikko sai nimensä, kun eilen katsottiin keskimmäisen kanssa mainosta ohjelmasta Rakas, sinusta on tullut pullukka - poika totesi mainoksen jälkeen, että voishan tota  rakas, sinustakin on tullut pullukka-ohjelmaa vaikka ihan katsoa. Nauratti. Ohjelma sai heti ihan uuden vision;näin sieluni silmin, miten parisuhde on pyylevöittänyt molemmat ja sitä myöten hommiin joutuvat myös molemmat - yhdessä. Mun mielestä ei tarvi olla tiukassa tikissä, kunhan omassa kehossaan viihtyy ja on hyvä olla. Se näkyy ulospäin. Hehkuu. Jokainen on hyvä ja täydellisen hyväksyttävä omana itsenään ilman ulkonäköpaineita. 

Joulun ja uuden vuoden juhlinnassa tulee proteiinia  syötyä paljon ja vihreää kovin helposti liian vähän. Olo on raskas ja tönkkö - samat farkut mahtuu jalkaan, mutta veto on pois ja olo veltto. Itse olen aika vähäruokainen - pärjäisin arjessa vaikka kahvilla, vatsa tuntuu siltä kuin sinne olisi isketty rautapuntti. 

Mitään dieettejä ja uuden vuoden lupauksia en itselleni sen osalta kuitenkaan aseta - ne on mun mielestä mielen heikkoutta; eikö muka voi syödä kevyesti, ellei sitä erikseen lupaa ja vanno. Tähän ikään, monia erilaisia ruokavalioita lukeneena ja kokeilleena, tunnen kroppani jo sen verran hyvin, että tiedän mitä se on vailla. Ja sen mukaan jatketaan nyt kun ruokaöverijuhlista päästiin :) En siis vietä tipatonta; juon alkoholia niin äärimmäisen harvoin, että sen perusteella voisin viettää vaikka tipatonta elämää.. Karkkihammastakin kolottaa sen verran harvoin, että veikkaan että lakko kääntyy itse itseään vastaan - karkki alkaa himottaa jos mä kiellän itseltäni sen syönnin - nuo itrokarkit kun ei nyt kulu tuosta keittiönpöydän mariskoolista minnekään, niin olkoon siinä vapaasti naposteltavissa vastakin ;)

Noh mutta back to basics, nyt tekee mieli keittoja, hedelmiä, kasviksia. Viikonloppuna pidin kaupassa käsissäni naudan paistia ja mietin siitä evästä perunamuusin kanssa..ugh, että tuntui raskaalta - vielä on kinkku niin tuoreessa muistissa - onneksi meillä koko perhe pitää juuressosekeitoista ja hedelmistä :D Tuoretta ananasta, sellerin rouskuttelua (molemmat poistaa kropasta nestettä ja ananas pitää huolen makean nälän tyydyttämisestä)

Olo kevenee huomaamaamatta, energiataso nousee, iho, hiukset ja kynnet saavat uuden heleämmän ilmeen! Ja mitä väriterapiaa, nam!

                       

                              16801_10205262557351024_7930648888701951


Eilen tein mausteisien kurpitsasosekeiton ;tämä keitto on mitä mainiointa pakkaspäivän evästä; lämmittää sisältä, kun on käynyt pulkkamäessä tai luistelemassa (keiton voi näppärästi ottaa vaikka termariin mukaan - mikä sen parempaa, kuin ulkona nautittu ruoka!). Keitto paranee jokaisella lämmityskerralla, joten keittelehän sitä reilusti ensimmäisellä kerralla ;)


2rkl oliiviöljyä

2sipulia

4-5 valkosipulin kynttä

2 omenaa

1/2 chili

1rkl tuoretta inkivääriä raastettuna

1rkl currytahnaa (Santa Marian punainen)

1000g kurpitsaa

6dl kasvislientä

2dl kookoskermaa

1/2 limetin mehu

1rkl hunajaa


Kuori ja silppua sipulit, valkosipulit ja omenat. Kuullota ison kattilan pohjalla sipulit ja omenat öljyssä.

Lisää joukkoon currytahna, inkivääri ja chili. Paista sekoitellen muutaman minuutin ajan.

Lisää kattilaan kurpitsat sekä kasvisliemi ja kuumenna. Anna keiton porista hiljalleen noin 30 minuutin ajan.

Soseuta keitto ja sekoita joukkoon kookosmaito, limetin puristettu mehu ja hunaja.

Kuumenna ja tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa. Voit ohentaa mausteista kurpitsakeittoa halutessasi vielä kasvisliemellä.

•Koristele kurpitsakeitto kookoskermaraidoilla ja korianterinlehdillä.

                            10892000_10205265718430049_5760767214078