1901594_10203166619193880_1221612525_n-n     

                10151284_10203160622203959_1373112392_n-  10156160_10203160622483966_1272633158_n-

Tätä pöytävarausta Björckin ja Wikbergin viidenteen ravintolaan oli odotettu kuin kuuta nousevaa. Seuralaiseni tosin  vaihtui odotellessa yhden jos toisenkin kerran, mutta loppuviimeksi pääsin nauttimaan Menu Brondasta loistavassa seurassa. Tunnelma oli  rento ja välitön, musiikki soi nostaen mukavasti  keskustelun äänenkäytön tasoa - tarvitsematta kuitenkaan huutaa vastapäätä istujalle. 

Kuten odotettua oli, ruoan ulkonäköön oli taas panostettu; jokainen annos oli taideteos itsessään; upea ulkonäkö nostaa odotukset korkealle myös makujen suhteen, mutta kun ne vastaavat odotuksia - ja vieläpä ylittävät ne, on kokemus aisti-ilotulitusta parhaimmillaan.

Eipä olisi tullut mieleeni yhdistää kamapasimpukkaan vuohenjuustoa, mutta kombohan oli mitä taivaallisin.

Selleriä epäeroottisempaa jälkiruoan ainesosaa en olisi osannut kuvitella, mutta kappas vaan;  omenan ja mascarpone-vaniljakerman kanssa tuo puhkesi kulinaariseksi orgasmiksi. Makeaa - kirpeää - mahtavaa; "bileet suussa"

Brondan ruokatuote nojaa vahvasti Eurooppaan, etenkin omistajien suosikkimaihin, Espanjaan, Italiaan ja Ranskaan - Pääruoan lammas ja peruna-kaaligratiini toivat  pöytään  vahvasti suomalaisen perinneruoan makuja, eksoottiset nyanssit pikkelöityjen kirsikoiden ja sherry-bordelaisekastikkeen muodossa nostivat ne vain aivan uudelle tasolle.

Jälkiruoista ei edes kannata kysyä mun lempparia; mä rakastin niitä kaikkia; Banana Crema Catalana (Banaani Creme Brulee) - sitä, tai siis sen tapaista, tulen tarjoilemaan pääsiäisdinnerillä. Tiramisu; Mmm, pehmoista ja viettelevää. Chocolate&Toffee; Suklaan ystävänä kädet nousi poskille ja silmät meni kiinni, olin taivaassa. 

Menun rinnalle on valittavissa suositusviinit; hyvät viinit, jotka on valittu huolellisesti tukemaan menun makuja. Valittavissa on myös suositusviinit deluxe, jossa viinit on harvinaisempia; eurooppalaisten pientuottajien viinejä, joita on käytännössä mahdotonta saada Suomesta varsinkaan laseittain. Toki juomat voi vapaasti valita myös viinilistalta, mutta me päädyttiin tällä kertaa deluxe suosituksiin. Ja aivan mielettömät viinit sieltä löytyikin. Hedelmäinen,vulgaaniselta maaperältä kotoisin oleva riesling (soave calvarino 2011, Pieropan,Veneto, Italia)  oli mahtavaa ruoan kanssa, mutta helppoa juotavaa myös itsenäisesti. Punainen viini (chianti classico montesecondo,Tuscany, Italia) oli varsin toimiva kaveri lampaan kanssa ja punaviinin ystävänä voisin tätä nautiskella helposti myös ilman ruokaa.

Tarjoilijat esittelivät ruoat sekä viinit asiantuntevasti - vaikka tarjoilijoita oli pöydässämme useita ja samat tarjoilijat tarjoilivat useisiin pöytiin, oli huimaa, miten he osasivatkin jokaisen annoksen ja viinin kuvailla niin rikkaasti ja monipuolisesti.

Ruoat tuotiin pöytään sitä mukaan, kun ne keittiössä saatiin tehtyä - annoksia saattoi siis olla pöydässä kerralla useampia. Meidän pöytä oli melkoisen täyteen ahdettu, koska söimme niin hitaasti - nautiskellen. Tarjoilija sanoi sen olevan toisille shokki, mutta minä totesin, että mikäpä sen mukavaa, kun pöytä täynnä herkkuja :) Ruoan ja annosten jakamisen idea - yhdessä syöminen seurustellen, on ihana lisä suomalaiseen ruokakulttuuriin, kulttuuriin, jossa perinteisesti ei puhuta, mätetään 10 minuutissa vatsa täyteen muusia ja lihapullia ja painutaan päiväunille.

 

         1620478_10203160622963978_1047421198_n-n  10151919_10203160623363988_144343802_n-n  10167918_10203160623203984_1923651684_n-                                                                   1236436_10203160623964003_1517701129_n-n