27158_10200834808700075_1979203139_n-nor

                 392537_10200834949423593_474612925_n-nor

                  550284_10200835211190137_1905515635_n-no

Lauantai, neljän ruokalajin illallinen typistyi kolmeen ruokalajiin "teknisten ongelmien vuoksi"; Mulla oli käsissäni upouusi liekitin, mulla oli kaasua.. mutta mulla ei ollut kykyä täyttää liekitintä. Jälkikäteen kyllä selvisi, että syy ei ollut minussa, vaan viallisessa kaasupullossa, josta puuttui suutin.

1. alkuruoaksi Sinisimpukkaa Kermassa ja Viinissä

2. alkuruoaksi Kampasimpukkaa Valkosipuli-Persilja-Aiolilla

Pääruoaksi Hevosen ulkofilettä, hunajapaahdettuja uunikasviksia sekä WasabiMajoneesia

(Kirjoittelen näihin tarkempaa reseptiikkaa virkeämmällä hetkellä, nyt painaa uni silmiä ja aamusen aikataulu ei tunne armoa)

Jälkiruoaksi PITI olla Crème brûlée, mutta sen valmistus ottaa aikansa ja on tällä hetkellä tekeytymässä jääkaapissa, eli siitä ranskalaisen keittiön klassikosta omaa tekstuuriansa luvassa huomenissa. Ensimmäistä kertaa se on työn alla ja se pitää opetellakin tekemään täydellisesti - taitaa olla muruseni lempparijälkkäri.

(-> vielä jäin haaveilemaan Decanterin violeteista Brûlée-vuoista..)

 

Sunnuntaina olikin sitten Pizzapäivä.

Yhdestä 2,5dl:n taikinasta sai kaulittua kaksi pellillistä ohutta pohjaa. Pohjalle kumpaiseenkin tomaatti-basilika pastakastiketta (yksi purkki riitti kumpaiseenkin), sekä juustoraastetta. Kumpaisenkn päälle viipaloin pallon Mozzarella di bufalaa ja heitin ensimmäisen pizzan uuniin. Sillä välin valmistin pizzan päälle laitettavaksi salaatin; Rucolaa, 1/2 avokado, kirsikkatomaatteja, 1rkl oliiviöljyä, 1rkl valkoista balsamiviinietikkaa, ripaus suolaa ja pippuria. Tämä hässäkkä plus pestonokareita sitten vaan pizzan päälle, kun se uunista ulostautuu.

  603661_10200839004164959_1381670559_n-no 21248_10200839037725798_1270871686_n-nor

Toisen päälle asettelin ennen uuniin sujahtamista  parman kinkkua,uunista ulostulon jälkeen pilkoin päälle aurinkokuivattua tomaattia valkosipuliöljyssä sekä tuoretta basilikaa - ei muuten hävinnyt hienoimpien pizzaravintoloiden antimille olleskaan!

Hääkakusta jutustelemaan tulevalle nuorelle parille pyöräytin Mansikka-SuklaaMuffineja, mutta neuvottelut ja yksityiskohdat oli puitu niin nopeasti, ettei näitä koskaan ehditty nautiskella. Ipanoille maistui. Äidille leivoin töihin Ässien voittoisaa pata-kakkua; oli kuulemma maistunut työmaalla, vaikka joukkue ei kannatusta työkavereilta saanutkaan

     936369_10200838397749799_796071017_n-nor      225665_10200840850411114_1574164699_n-no 

Tänään tuunailin iltapalaksi Täytettyjä Paprikoita; helppoja, nopeita ja älyttömän herkullisia!

                             229665_10200845587569540_1289127370_n-no

Wappu kolkuttelee jo kulman takana; itse aion vappupäivän seilata Helsingin ja Tallinnan välimaastossa, mutta huomenna jotain pientä kivaa kokkailua on harrastettava; aamu alkaa munkkisulkeisilla, jotta saan töihin kiikutettua pikkuväelle herkkua. Sima onkin ollut tekeytymässä kaapissa jo viikon verran.

Kotiin ajattelin kokata ehkä uuniperunoita, ankkaa, parsarisottoa sekä paahdetulla valkosuklaalla ja vadelmilla täytettyjä tuulihattuja..

                                  27136_10200838465631496_645479385_n-norm

                                          ~ THIS COOK IS ON FIRE~