Miten niin mulla on ruoka koko ajan mielessä. Edith Piaff laulaa "Non Regrette Riem.. " Minä en osaa sanaakaan ranskaa, joten laulan sujuvasti mahtipontisen musiikin ja kultakurkun päälle omalla kurkku ärrälläni Non Chateaubriand. Edith ei kadu mitään, mulla ei ole lihaa kaapissa.
Noh, kun ei ole lihaa, niin eilen leipaisin jälleen kerran Bebejä; yllättävän helppoja - nopeasti hyvää herkkusuille. Laskeskelin leikkiä, että keltainen kuvasto ja Stockmanin Hullut Päivät inspiroivat näihin, mutta oikeasti täällä ollaan jo pääsiäisfiiliksissä :)
Pohja
100g huoneenlämpöistä voita
1/2dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1 kananmuna
2dl vehnäjauhoja
Täyte
1dl kuohukermaa
1rkl maissitärkkelystä
1tl vaniljasokeria
1 keltuainen
50g voita
1dl (tomu)sokeria
Kuorrute
2dl tomusokeria
2tl sitruunan mehua
3rkl vettä
keltsua elintarvikeväriä
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat koko ajan vatkaten. Sekoita jauhot sekä vaniljasokeri seokseen.
Painele taikinaa ohuelti voideltujen leivosvuokien pohjille ja reunoille. Kypsennä 175 asteessa uunin keskitasolla 10-12 minuuttia
Valmista täyte lisäämällä kattilaan kerma, maissitärkkelys, vaniljasokeri ja keltuainen. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Anna jäähtyä. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää jäähtyneeseen kermaseokseen. Laita noin teelusikallinen täytettä per leivos ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
Sekoita tomusokeri ja nesteet tasaiseksi seokseksi, levitä kuorrutetta leivosten päälle ja koristele.
Herkullista loppuviikkoa - säiden puolesta viikonloppuna houkuttelisi jo kevät piknik :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.