10168216_10203246404588465_8047199216455

Miten niin mulla on ruoka koko ajan mielessä. Edith Piaff laulaa "Non Regrette Riem.. " Minä en osaa sanaakaan ranskaa, joten laulan sujuvasti mahtipontisen musiikin ja kultakurkun  päälle omalla kurkku ärrälläni Non Chateaubriand. Edith ei kadu mitään, mulla ei ole lihaa kaapissa.

Noh, kun ei ole lihaa, niin eilen leipaisin jälleen kerran Bebejä; yllättävän helppoja - nopeasti hyvää herkkusuille. Laskeskelin leikkiä, että keltainen kuvasto ja Stockmanin Hullut Päivät inspiroivat näihin, mutta oikeasti täällä ollaan jo pääsiäisfiiliksissä :)

Pohja

100g huoneenlämpöistä voita

1/2dl sokeria

1tl vaniljasokeria

1 kananmuna

2dl vehnäjauhoja

Täyte

1dl kuohukermaa

1rkl maissitärkkelystä

1tl vaniljasokeria

1 keltuainen

50g voita

1dl (tomu)sokeria

Kuorrute

2dl tomusokeria

2tl sitruunan mehua

3rkl vettä

keltsua elintarvikeväriä 

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat koko ajan vatkaten. Sekoita jauhot sekä vaniljasokeri seokseen. 

Painele taikinaa ohuelti  voideltujen leivosvuokien pohjille ja reunoille. Kypsennä  175 asteessa uunin keskitasolla 10-12 minuuttia

Valmista täyte lisäämällä kattilaan kerma, maissitärkkelys, vaniljasokeri ja keltuainen. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Anna jäähtyä. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää jäähtyneeseen kermaseokseen. Laita noin teelusikallinen täytettä per leivos ja nosta jääkaappiin jähmettymään.

Sekoita tomusokeri ja nesteet tasaiseksi seokseksi, levitä kuorrutetta leivosten päälle ja koristele.

Herkullista loppuviikkoa - säiden puolesta viikonloppuna houkuttelisi jo kevät piknik :)