10614270_10204212765186876_4057693430217

Miksi mennä pikaruokailemaan mäkkäriin, kun kotona eväät valmistuu vaivattomasti ja  käden käänteensä; makumaailma on ihan eri sfääristä - ravinto-arvoista puhumattakaan. Kiire ei siis ole hyvä syy vedota hamppariravintolohin - toki ymmärrän, että välillä on päiviä, kun ei vaan yksinkertaisesti jaksa mennä kauppaan ja miettiä mitä sitä söisi. Enkä siis tässäkään ole ehdottomalla ei-linjalla, mutta totean että vähemmän on enemmän - tapaa pikaruokalasta ei kannata tehdä.

Itse rakastan ruokaa ja ruoanlaittoa niin paljon, että poikiani käytän mäkkärissä muutaman kerran vuodessa; mun suussa kun ne hampparit ja ranskalaiset ei maistu juuri millekään. Kolme nuorta miestä syö melkoisen paljon, mutta periaatteella "kunnon ruokaa saa syödä niin paljon kuin jaksaa" ollaan pärjätty. Ruoan valmistaminen toiselle on ehdottomasti rakkautta ja monella tavalla välittämistä.

Kun kolmas poikaseni syntyi, anoppini ehdotti, että tekisin edes silloin tällöin jotain oikotien kautta; valmiita italianpatapusseja sun muita  kaupan hyllyt ihan notkuu.. Äitiyteni aikana (11 vuotta), en ole kertaakaan tehnyt pussi-italianpataa.. tai ostanut lapsille edes Saarioisten (äitien tekemiä) makaronilaatikkoja. Ruoanlaittoa kammoksuville ne ovat kyllä arjen pelastuksia, enkä niiden käyttäjiä moiti ollenkaan. 

Vaikka kotikokkina olisi vähän tärinää tassuissa, pätee tähänki sääntö "harjoitus tekee mestarin". Mitä enemmän kokkaa, sitä sulavammin se alkaa sujua. Kohta se jo tulee häntäluusta. Kylmä faktahan on myös se, että perusruoka itse tehtynä on huimasti taloudellisempaa, kuin eineksillä evästäminen. 

Omat lapset ovat kaikkiruokaisia ja valmiita maistamaan kaikkea mustekalasta vastalypsettyyn vuohenmaitoon, sillä heille on aina ollut tarjolla rikas makumaailma.

Toivon lapsieni oppivan, että teini-iässä välinaposteltavaksi ei tarvi hakea mäkkärin hamppareita, vaan kavereiden kanssa voi kokoontua yhdessä keittiöön tekemään vaikka ison kattilallisen pastaa; sekaan jauhelihaa, tomaattia, fetaa, chiliä ja valkosipulia.. helppoa, nopeaa ja törrrkeän hyvää. Tehdä ruokaa ja syödä se yhdessä - mahtava tapa viettää aikaa :)

Myös pitaleivät syntyvät vaivattomasti; täytteeksi käy niin ikään naudan jauheliha tai uunissa haudutettu nyhtöpossu; tsatsikiin voi upottaa valkosipulia niin paljon kuin makunystyrät sietää ja itse kun kaiken tekee, väistelee ylimääräisiä lisäaineita vaivattomasti. :)

                                    10553315_10204078620353339_1412477936811