Pääsiäiseen on enää yksi hujaus ja on aika nostaa pöydälle munat ja kanat; ohraruohot lähti juuri itämään, niin on tipusilla sitten paikka mihin munia. Käykös teillä puput vai tiput?

 *Leipovan ihmisen kannattaa varautua tässä vaiheessa seuraavaan ; jätä munat rikkomatta ja kehitä tyhjennystaktiikka niin, että munat jäävät koristelukuntoisiksi. Lapset rakastaa maalata ja tuunata munia!

                                      6d9b52f437850b7d8e300a0ec0ff0af0-normal.

Pääsiäisen menu tulee meillä muodostumaan Bronda-elämystä modifioiden; alkuruoaksi ajattelin kampasimpukkaa ja vuohenjuustoa, pääruoaksi pitkään haudutettua lammasta sekä kaali-perunagratiinia. Jälkkäriosastolle olisi tulossa banaaninen creme brulee.. Mämmi on koko perheen herkkua ja mietintä myssyssä on myös pääsiäiskakku; olisiko se kenties käpy vai jokin raikas juustoinen.  Ihanan katkon arkeen tuo juhlapyhä tarjoilee, katkon joka tulee tarpeeseen varmasti meille kaikille arjen sankareille.

Itselläni on itse aiheutettu herkkulakko, kestoltaan 2,5kk, eli syömättä jää jälkkärit ja suklaamunat.. kuten myös vapun munkit :), poikkeuksen teen ainoastaan äitienpäivän kohdalla, jolloin mennään poikien kanssa ulos syömään; se on lapsien juhla ja silloin äiti ei nyrpistele nenäänsä :)

Vaikka herkkulakko on päällä, luomuksia tulee varmasti tuunattua tasaiseen tahtiin; enhän minä tähänkään asti itseäni varten ole leiponut ;) Seuraava kakku on tilauksessa ensiviikolle, kotiväelle ja naapureillekin varmasti jotain kehkeytyy.

Onneksi tuoreet mansikat valtaavat hyllyjä ja sushi ja kuohuviini ovat sallittuja herkkuja; pannassa on siis lähinnä kaikki turhat hiilarit muodossa sokerijalosteet ja vehnä.. karkkeja, sipsejä ja limuja en juuri syö muutenkaan. Leivonnaisia kyllä rakastan - tosin harvakseltaan niitäkään tulee syötyä; mutta nyt kieltäydyn tovin kaikesta länsimaisesta "turhasta" energiasta ~ saapi kroppa vähän puhdistusta näin kesän alla. Onneksi nuo herkut  on melkoisen  helppo korvata tuoreilla hedelmillä; sharoneilla, ananaksella, persikoilla, mangolla. You name it!

                                              1924640_10203200397038305_1630953534_n-n