Lauantaiaamuna klo 03.30 oli pakko terapioida taikinalla. Rakkautta näihin ei uponnut, eikä sen puoleen oikein ajatustakaan mielen myllertäessä ihan toisaalla.. mutta poikasille nämä LemonCurd Mascarponella kuorrutetut Mustikkamuffinsit maistuivat niinkin hyvin, että tein niitä maanantaina uuden pellillisen, kun tarpeitakin sattui vielä jääkaapista moiseen löytymään.
Muffarit, niin suolaiset kuin makeat, ovat ältsyn helppo ja nopea, katseenkestävä herkku kaikenlaisiin illanistujaisiin ja kissanristiäisiin.
( yhdestä taikinasta tulee 10 normikokoista muffaria)
3 munaa
1,5dl sokeria
100g voisulaa
3/4dl flora vanillaa
4dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1,5-2dl mustikoita
Sulata rasva, anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää taikinaan noin kolmessa eri erässä vuorotellen rasvaa, sihdaten jauhoja ja flora vanillaa. Sekoita lusikalla kevyesti käännellen sekaisin. Kääntele sekaan erittäin varovasti mustikat; käännä kerran tai kaksi lusikalla taikinaa sekaisin. Lusikoi taikina muffinivuokiin. Ripottele pinnalle mustikoita. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuttia
Kuorrutus; 1/2prk LemonCurdia
3dl vaahdotettua kermaa
1prk mascarponea
Vatkaa kerma. lisää mascarpone sekä lemoncurd - pursota ja herkuttele :)
'lähtökohtaisesti aina sataa, elämä on vaikeeta. asenne ratkaisee.'
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.