Kakun valmistelut on hyvä aloittaa ajoissa; yleensä valmistan kakkupohjan 2 päivää ennen, kuin kakun tulee olla valmis, sillä kakkupohja on paljon helpompi leikata siisteiksi kiekoiksi (ei murustele),kun se saa vuorokauden vetäytyä uunistatulon jälkeen. Lisäksi täyttö on hyvä suorittaa edellisenä iltana ennen kakun h-hetkeä, jolloin maut ehtivät tasaantua ja kakku on parhaimmillaan juuri silloin, kun se nautitaan.
Koristelu kannattaa puolestaan tehdä mahdollisimman lähellä h-hetkeä, varsinkin jos kyseessä on kermapursotukset. Sokeri-/vaahtokarkkimassat ovat tässä suhteessa armollisempia.

Viime viikolla minulta tiedusteltiin yllätysjuhliin 30-vuotiskakkua. Miten ihanaa, että pienen prinsessan äidillä on aikaa ja innostusta järjestää yllätysjuhlat miehelleen; arvostan!
Toiveissa oli gluteeniton kakku, jossa olisi palloilulajeja harrastavan sankarin lempinimi ja ikä. Myös mansikka ja suklaa olivat mieluisia makuja.
Näistä oli helppo lähteä eteenpäin kohti toteutusta.

            

6 munan gluteenittoman kakun ensimmäisen kerroksen täytin mansikkamoussella + kotimaisilla mansikan paloilla, toinen kerros sai täytteekseen mansikkmoussen ja marenkipalat.
Kostutuksen tein tällä kertaa sitruunaliköörisiirapilla.

           

Kakun kääräisin ihanan ruskeaan sokerimassaan ja suklaaspritseillä koristukset.
Toivottavasti kakku oli vieraille maistuva, matkaan se lähti ainakin onnelliselle asiakkaalle :)