1236436_10203168573042725_956021326_n-no

Vatsataudin runtelema äiti jaksoi kuin ihmeen kaupalla leipaista poikasilleen perjantai-illan pizzan leffan kyytipojaksi. Itselle ei vielä ruoka uppoa, joten tyytyminen oli jaffaan. Tosin mun suuhun se on tällä hetkellä suurinta herkkua, helppoa ja hyvää. Pizza maistui poikasille mainiosti; omaan makuun tuo paljon hypetetty Jamie Oliverin pizzapohja on turhan paksu, pannupizzamainen. Mä pidän henkilökohtaisesti enemmän ohuemmasta ja crunchimmasta suutuntumasta.. mutta tulipa kokeiltua ja pääasia, että upposi syöjilleen :)

3 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

4,5 dl durumvehnäjauhoja

suolaa

3 dl kädenlämpöistä vettä

3 tl sokeria

n. 8 g (3/4 pussia) kuivahiivaa


Liuota veteen sokeri ja kuivahiiva. Jauhot ja suola kulhoon, keskelle kuoppa, johon kaadat nesteen, sekoita keskeltä reunoille päin, kunnes taikina alkaa muodostua. Muotoile taikina käsin palloksi. Nosta pallo työlaudalle ja vaivaa käsin n. 10 min, kunnes taikina on sileää ja kimmoisaa. Ripottele päälle jauhoja, peitä kelmulla ja anna levätä 15-20 min. Kun taikina on hiukan kohonnut, jaa se osiin ja kaulitse n. 5 mm paksuiksi pizzapohjiksi. Repäise alumiinifoliosta uuniritilälle sopiva pala, öljyä ja jauhota se, ja nosta pohjat foliolle. Laita haluamasi täytteet pohjalle ja paista 250 asteisessa uunissa folion ja ritilän päällä n 10 min.

Pizza sai päällensä tomaattikastikkeen lisäksi tuoretta tomaattia, tuoretta mozzarellaa, tuoretta basilikaa sekä parman kinkkua ja jokiravun pyrstöjä; jättikatkiksen pyrstöt olisi ehkä toimineet paremmin, mutta taas mentiin sillä mitä jääkaapissa oli ;)

 Herkun paistuttua  sweet chili sauce loraukset päälle ja  sohvan valtaus; leffaksi valikoitui Croodit - voi miten me sitä naurettiin ( äiti vähän vissiin itkikin) - tästä on hyvä jatkaa toivottavasti terveempään viikonloppuun

                                                           Croodit-normal.jpg