Mä rakastan kaalia sen joka muodossa; raakana ihan huippua, kaalilaatikko ja -keitto on suomalaisia klassikoita ja kaalikääryleet; mä voisin elää niillä - tosin en ole niitä tehnyt muistaakseni kuin kerran, sillä muu perhe ei niistä välitä.. enkä mä niitä omaksi ilokseni rullaile.

Valkokaali sisältää runsaasti antioksidantteja ja karvasaineita, jotka voivat suojata syövältä sekä sydänsairauksilta - parhaat tehot saat irti tuoreesta, kypsentämättömästä kaalista.  Kaalissa on myös runsaasti kalsiumia ja 150g annos kattaa  päivän c-vitamiiniannoksen!

Nyt vastaan tuli japanilainen munakaslettu, okonomiyaki (suom. mitä haluat kypsennettynä). Okonomiyakin keskeisiä aineksia ovat vehnäjauho, raastettu jamssi, kananmuna ja silputtu kaali. Nesteenä on vesi tai dashi-liemi, joka on valmistettu keittämällä merilevästä ja kalasta. Lisäksi okonomiyakissa voi olla monenlaista lihaa, äyriäisiä, vihanneksia ja juustoja. Koostumuksensa takia sitä usein verrataan länsimaisiin munakkaisiin ja pizzoihin, ja joskus sitä nimitetäänkin japanilaiseksi pizzaksiOkonomiyakin kanssa tarjoillaan okonomiyakikastiketta, merilevää , kuivattua kalaa  ja inkivääriä, joskus myös majoneesia.

Jalkapalloperheen iltapala oli skandinaavinen variaatio japanilaisesta, mutta tätä testaillaan monimuotoisemmin varmasti tulevaisuudessa!  


       11392774_10206373979295878_3725743459247

1l varhaiskaalia silputtuna

2dl ruohosipulia silputtuna

1dl seesaminsiemeniä

4 isoa kananmunaa

1tl suolaa (tai 1rkl soijakastiketta)

1rkl vettä

öljyä paistamiseen

Leikkaa kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi ja kuutioi. Lisää joukkoon silputtu ruohosipuli sekä seesaminsiemenet.

Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki, lisää vesi ja suola.

Kuumenna öljy pannussa ja lisää pari desilitraa kaaliseosta kuulottumaan pannulle.Paistele pari minuuttia ja valuta päälle munamassaa lettujen sidosaineeksi. Paista muutama minuutti kumpaiseltakin puolelta.

Tarjoile letut okonomiyakikastikkeen, sriracha-majoneesin sekä paahdetun sipulin kera

Okonomiyakikastike:

4rkl worcester-kastiketta

2rkl juoksevaa hunajaa

2rkl soijakastiketta

4tl inkivääriä raastettuna


Sriracha-majoneesi:

1dl majoneesia

1/2-1rkl Sriracha-kastiketta (oman maun mukaan)


    11393023_10206372647662588_4946238180768

Niinpä niin, kesä on täällä ja silmät osui Citymarketin jäätelöaltaassa aitoon italialaiseen pistaasijäätelöön; I scream, you scream, we all scream for ice cream!  Pakkohan se oli testata, sillä olen pistaasiaddiktina kaihonnut tuota makuelämystä jo vuosia - Autot 2 - elokuvassa Martti valitti, että pistaasijäätelö on mennyt pilalle syödessään wasabia.. 

Noh, pelkkä purkin avaaminen vei mut lähelle jotain euforia spottia; pähkinäinen tuoksu oli huumaava! Ja ei, en osta tätä jäätelöä enää koskaan - ettei tule kiusauksia; oli meinaan ehkä elämäni parasta jäätelöä. Törkeän hyvää. Emmää kestä, Nam! Hakekaa omanne ja testatkaa; go nuts for nuts!

Jään miettimään, että onko jokainen italialainen suupala yhtä herkkua; tähän mennessä jokainen on ollut pelottavan vakuuttava.


Huomenna on vapaapäivä leipätyöstä, mutta kakut pitää tämän touhukkaana täällä :)