Pitkään aikaan en riviäkään ole tänne kirjoittanut - blogiin en ole väsähtänyt missään vaiheessa, mutta oma henkilökohtainen elämä kävi niin vaikeaksi, että jostain oli luovuttava - niinpä blogi oli hetken vilttiketjussa. Hurjan paljon teitä on täällä käynyt kuitenkin vierailemassa ja sähköpostiin olen saanut palautetta sekä reseptikyselyitä. Kiitos TEILLE, jokaiselle!

Tällä hetkellä elämä maistuu taas mitä parhaalta, kakkujakin syntyy kiitettävään tahtiin.

 Aamulla heräsin siihen, että kuopus tuli viereen ja sanoi, "saadanhan me tänäänkin puuroa" (poikaset  kun eivät tykkää sämpylöistä - ja reppanat on joutuneet nyt kahtena aamuna syömään sämpylää, kun äiti on  vallannut keittiön kakuilla.. hyvin on ihmisellä asiat, jos suurin murhe on joutua syömään sämppäriä, mutta toisaalta arvostan suuresti, että pojat rakastaa mun ruokavaliota, josta on mm. turhat lisäaineet, vaaleat viljat ja sokerit pois - tästäkin pyydetty blogipäivitystä)  Jokaiseen aamupuuroon koitan askarrella piristystä päivään, koska annos itsessään on kovin tylsä. Ja jos puurosta saa silmäkarkkia, alkaa aamu heti hymyisempänä. 

                                        11083907_10206009192056425_7897519980321

Sysäyksen tämän päivityksen kirjoittamiseen sain päiväkodilta, jonne sain kunnian tehdä jälleen äitienpäiväkahvitukseen perinteisen Britakakun. Reseptin lupasin tänne raapustaa - ja lupauksistahan kun pidetään kiinni, niin tässä ollaan. 

                       11150506_10206154039477520_6379847252418 

 n. 15 hengelle

125g voita

1dl sokeria

3 keltuaista

1,5dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

Pinnalle:

3 valkuaista

1,5dl sokeria

Täyte

6dl kuohukermaa

1prk vaniljarahkaa

2rkl lemoncurdia

tomusokeria maun/tarpeen mukaan


Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan.

Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

Voitele leivinpaperi. Levitä taikina sen päälle uunipannun kokoiseksi levyksi.

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja vatkaa sokeri vähitellen joukkoon. Kun seos on jäykkää ja kiiltävää, levitä se pohjataikinan päälle.

Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskeaa. Anna jäähtyä – jääkaapissa pohja kovenee niin, että sitä on helppo liikutella murskaamatta.

Vatkaa kerma vaahdoksi - mausta sokerilla ja lemoncurdilla

Puolita jäähtynyt kakkulevy. Nosta toinen puolikas tarjoiluvadille. Levitä päälle kermavaahto ja vadelmat. Nosta toinen kakkulevy päälle.

Koristele britakakku kermalla tuoreella minttulla/sitruunamelissalla/sarviorvokeilla sekä tuoreilla mansikoilla

Tipsit: Levitä marenkitaikina puhtaalla nuolijalla. Jos marenkitaikinaan sekoittuu rasvaista kakkutaikinaa, vaahto voi laskea.

 Täytä britakakku juuri ennen tarjoilua, niin sen rapeus ei kärsi.

Voit varioida täytettä mielen mukaan tuorejuustolla, vadelmilla, mustikoilla..


Britakakun lumo perustuu marengin makeuteen ja rapeuteen jonka balanssina toimii tuoreet raikkaat marjat. Tein samanmoisen kakkupohjan myös omaan jääkaappiin äitienpäivää silmällä pitäen. Mitä teki mun pikkuiset prinssit - no ne söi marengit pohjan päältä. Saas nähdä mitä meillä sunnuntaina syödään - puurolla sekin kait alkaa .


Aurinkoista viikonloppua - hukuttakaa äidit suukkoihin sunnuntaina <3