Pitkään aikaan en riviäkään ole tänne kirjoittanut - blogiin en ole väsähtänyt missään vaiheessa, mutta oma henkilökohtainen elämä kävi niin vaikeaksi, että jostain oli luovuttava - niinpä blogi oli hetken vilttiketjussa. Hurjan paljon teitä on täällä käynyt kuitenkin vierailemassa ja sähköpostiin olen saanut palautetta sekä reseptikyselyitä. Kiitos TEILLE, jokaiselle!
Tällä hetkellä elämä maistuu taas mitä parhaalta, kakkujakin syntyy kiitettävään tahtiin.
Aamulla heräsin siihen, että kuopus tuli viereen ja sanoi, "saadanhan me tänäänkin puuroa" (poikaset kun eivät tykkää sämpylöistä - ja reppanat on joutuneet nyt kahtena aamuna syömään sämpylää, kun äiti on vallannut keittiön kakuilla.. hyvin on ihmisellä asiat, jos suurin murhe on joutua syömään sämppäriä, mutta toisaalta arvostan suuresti, että pojat rakastaa mun ruokavaliota, josta on mm. turhat lisäaineet, vaaleat viljat ja sokerit pois - tästäkin pyydetty blogipäivitystä) Jokaiseen aamupuuroon koitan askarrella piristystä päivään, koska annos itsessään on kovin tylsä. Ja jos puurosta saa silmäkarkkia, alkaa aamu heti hymyisempänä.
Sysäyksen tämän päivityksen kirjoittamiseen sain päiväkodilta, jonne sain kunnian tehdä jälleen äitienpäiväkahvitukseen perinteisen Britakakun. Reseptin lupasin tänne raapustaa - ja lupauksistahan kun pidetään kiinni, niin tässä ollaan.
n. 15 hengelle
125g voita
1dl sokeria
3 keltuaista
1,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
Pinnalle:
3 valkuaista
1,5dl sokeria
Täyte
6dl kuohukermaa
1prk vaniljarahkaa
2rkl lemoncurdia
tomusokeria maun/tarpeen mukaan
Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan.
Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
Voitele leivinpaperi. Levitä taikina sen päälle uunipannun kokoiseksi levyksi.
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja vatkaa sokeri vähitellen joukkoon. Kun seos on jäykkää ja kiiltävää, levitä se pohjataikinan päälle.
Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskeaa. Anna jäähtyä – jääkaapissa pohja kovenee niin, että sitä on helppo liikutella murskaamatta.
Vatkaa kerma vaahdoksi - mausta sokerilla ja lemoncurdilla
Puolita jäähtynyt kakkulevy. Nosta toinen puolikas tarjoiluvadille. Levitä päälle kermavaahto ja vadelmat. Nosta toinen kakkulevy päälle.
Koristele britakakku kermalla tuoreella minttulla/sitruunamelissalla/sarviorvokeilla sekä tuoreilla mansikoilla
Tipsit: Levitä marenkitaikina puhtaalla nuolijalla. Jos marenkitaikinaan sekoittuu rasvaista kakkutaikinaa, vaahto voi laskea.
Täytä britakakku juuri ennen tarjoilua, niin sen rapeus ei kärsi.
Voit varioida täytettä mielen mukaan tuorejuustolla, vadelmilla, mustikoilla..
Britakakun lumo perustuu marengin makeuteen ja rapeuteen jonka balanssina toimii tuoreet raikkaat marjat. Tein samanmoisen kakkupohjan myös omaan jääkaappiin äitienpäivää silmällä pitäen. Mitä teki mun pikkuiset prinssit - no ne söi marengit pohjan päältä. Saas nähdä mitä meillä sunnuntaina syödään - puurolla sekin kait alkaa .
Aurinkoista viikonloppua - hukuttakaa äidit suukkoihin sunnuntaina <3
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.