10003491_10203009012093801_767266429_n-n

Laskiaisena ei pulkkamäistä ollut tietoakaan, eli meillä laskettiin niin sormia, varpaita, matikkaa, liukumäkeä kuin päiviä viikonloppuunkin. Sitten herkuteltiin pullat vaatimattomasti kaikilla täytteillä; kermaa, mantelimassaa ja vadelmaa. Ensin sujahti suihin kannet ja sitten pohja, mums!

Laskiaisen jälkeen alkaa paastonaika..joka on meille täysin vieras käsitte; kakkua kun pukkaa :)

Suklaakakku matkasi entisen hoitolapsen 7-vuotis kaverisynttäreille täytteenään vadelmaa ja valkosuklaata.

Viiksipossu-kakku puolestaan matkasi ystävän 8-vuotiaalle poikaselle, täytteenä siinä sitruuna-valkosuklaamousse ja tuoreita mansikoita.

           1796567_10203021071475278_345624182_n-no

                       1508577_10203033789553222_362927109_n-no

Tämä viikko aloitettiin sairaslomalla. George tuli kutsumatta kylään ja pakotti pikkuväen vuodepotilaiksi. Kiireisen arjen vaihtuminen kotiäiteilyyn toi mukanaan mahdollisuuden kokeilla, miten se ruoan valmistaminen luonaa: pinaattinen tuorepasta ja chilinen tomatti-kanakastike ihan itse tehtynä toimi törrrkeän hyvin. Ja koska huumori pelastaa arjen, syömäkuntoisia evästettiin syömään sanoilla "Pureskele kunnolla, you might be the next one"

                           1959631_10203047707181154_1720944706_n-n  

Nyt tiistaina pojat ovat vielä voimien keräily vaiheessa, mutta niin hyvää vauhtia paranemassa ja nahistelemassa, että mä en malta odottaa töihin pääsyä huomenna! Viime torstain horoskooppi kehoitti panostamaan arjen tunnelmaan ostamalla töihin kakkua ja pullaa. Minähän en moisia osta, vaan leivon kaikella rakkaudella; kakun ja pullan välimuoto löytyi TuorejuustoBrownieista.

Suklaapohja:
4 kananmunaa
4dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
200g voisulaa
260g tummaa suklaata sulatettuna

Täyte
200g appelsiinituorejuustoa
Appelsiinin raastettu kuori ja mehu
1 munan valkuainen
1dl tomusokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää  vaahtoon vuorotellen jauhoseosta, sulaa suklaata ja voita.
Valmista täyte sekoittamalla aineet keskenään.
Kaada sitten kakkutaikinasta puolet tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Levitä päälle täyte sekä loput kakkutaikinasta.
Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.


                1798502_10203023115726383_10513477_n-nor

                         "Mulla arpeni on ja ne muistuttaa, miten onni on lainassa vain" 

Viime viikko oli elämäni raskaimpia, rakkaiden ihmisten terveys on ollut koetuksella; taas kävi todelliseksi se, että mikään ei ole itsestään selvää. Hyvän ystävän olkapäät ovat olleet arvossa arvaamattomassa ja Ressun elämänviisaudet ovat osuneet silmään oikealla hetkellä. Pitkät merenrantalenkit Spotifyn musiikkilistat korvilla ovat olleet voimaannuttavia - voi kevät ja aurinko, miten mä teitä olenkaan kaivannut pitkän ja harmaan talven jälkeen.

                           1907559_10203020341897039_552546448_n-no

Katseet eteenpäin ja ilon kautta; varasin juuri esikoiselle seinäkiipeilysynttärit Salmisaaren liikuntakeskukseen ja sitä ennen parin viikon päästä olisi siskon 30-vuotis synttärimenu työn alla. Ravintoloista Bronda ja Gaijin ovat myös lähiviikkojen ohjelmistossa. 


Elämä on herkkua, vaikka välillä puraiseekin pippurisesti :)


P:S. Ekaa kertaa ikinä, katkaisin pitkät kutrini kerralla ihan lyhyeksi.  Uusiutuva luonnonvara kun tuo on, pitää välillä uskaltaa repäistä :) 

                       1185511_10203056808728687_1538222065_n-n