10170785_10203266719096315_3059055481262

Eilen tein tosiaan sushia..olis pitänyt tehdä paljon enemmän.

Pehmeän riisin salaisuus on antaumuksellinen huuhtelu ja keittäminen/hauduttaminen, sekä tietysti maustaminen; oikeassa suhteessa etikkaa, sokeria ja suolaa. Täytteenä näissä oli norjalaista lohta, avokadoa ja Philadelphiaa. Nämä maistui kuulemma niin hyvin, ettei haitannut wasabin unohtuminen matkasta ollenkaan. Kikkomanin sushi&sashimi-soija toimii älyttömän hyvin. 

Susheissa on laatueroja hurjasti, mutta kun itse (kantapään kautta) opettelee ja tekee, niin priimaa tulee. Ja sushihan ei ole itse tehtynä edes kallista; kallista se on ostaa noutoruokana. Helppoa, nopeaa syötävää. Nopea tehdä ja alta aika yksikön se katoaa myös lautaselta :) 

Tänään pyöräytin pöytään spaghetit bolognesella. Tomaattipyrettä, vettä ja Philadelphiaa mausteilla, sipulilla ja jauhelihalla. Täydellisesti toimi kuulemma tämäkin; santsiannokset tyhjensivät kattilan nopeasti. Kolme onnistunutta ja maistuvaa ruokaa peräkkäisinä päivinä; kokki kiittää, kumartaa ja iloitsee; ei taas ollut keittiössä hääräily turhaa :) Edelleen peräänkuulutan etelä-eurooppalaista keskustelua ruokailun aikana. Mitä te olette mieltä; toimiiko paremmin hiljaisesti syöminen vai keskustelu ruokailun aikana. Kuuluuko keskustelu ruokailun yhteydessä vain ulkona syömiseen. Keskustelu ruokailun aikana tekee ruokailusta pidemmän nautiskelun suorittamisen sijaan. Ehtii myös helpommin havaitsemaan, milloin on kylläinen, kun ruokailu tehdään "pidemmän kaavan mukaan".. tai ehkä mä vaan puhun liikaa ;)

Tästä on hyvä jatkaa alkavaan viikkoon, johon mahtuu kakkua ja pääsiäisherkkuja, ehkä myös muutama virkistävä ja puhdistava terveysherkku-päivitys detox-hengessä :)