Rapukausi alkaa olla kuumimmillaan rapujuhlia järjestetään isommille ja pienemmille porukoille, shottilasit kilisee ja laulu raikaa kilvan naurun kanssa.

Itse olen keittänyt rapuja kerran, tietämättä oikeastaan millaisia niiden tulee todella olla; tuo suomen-ruotsalainen perinne kun ei ole koskaan meidän suvussa ollut juhlittavien juhlien listalla. Aikuisiällä olen kuullut että tilliliemi on se juttu, ja olenkin koittanut udella sitä täydellistä tietä onneen - josko uskaltaisin ravunkeittoon toistamiseen :)

Ensimmäisellä kerralla minulle riitti yksi rapu; maku oli hyvä, mutta peräsuolen ulos vetäminen oli tälle naiselle liikaa. Oloa toki helpottaa, että yksi ystävä kertoi syöneensä rapua opastuksella ja kun käsky kävi vetää peräsuoli pois, hetken hiljaisuuden jälkeen kuului toteamus "se meni jo".. Kyllä näille rapukauhutarinoille on naurettu - ja tullaan nauramaan vastakin.

Jos kammoaa rapuja kokonaisina rapuina, niin ainahan voi oikaista ja ostaa kuorittuja ravunpyrstöjä . ne on helppoja ja herkullisia!

Annoin ystävälle eilen ravunpyrstövartaita.. tuo totesi, että ne maistui pahalta..ettei niissä ollut yhtään makua. Huvitti sen verran, etten pystynyt pidättämään hymyä; ne oli maustamattomia ja ne pitää itse maustaa: annoin kaksi varrasta lisää - soija-valkosipulimarinadi menee testaukseen siellä päässä.

                                  10420073_10204246442868797_3299392063469

Itse paistoin ravunpyrstöt pannulla maustoin reilulla suolalla, pippurilla ja sitruunalla. Tapaksena ravut menee tuollaisenaan ja seuraksi voi tarjota dippikastikkeina chunky salsaa tai valkosipulimajoneesia.

                                    1907413_10204246443308808_26389270454469

Myös kermaisen sienipastan kylkiäisinä raikkaat ravunpyrstöt sopii mainiosti; sekaan vielä persiljaa tai korianteria ja avot :)

Syy meidän mahtavaan rapusaaliiseen löytyy Kala-Autosta, jonka saa tilattua näppärästi kotiovelleen; kalat tulee suoraan maahantuojalta ja toimitus on 7 päivänä viikossa. Nettisivuilta löydät rikkaan valikoiman grillaussettejä, kalafileitä ja hummereita yms. Ihan kilpailukykyiseen hintaan vieläpä. Käyppä tutustumassa!