Täsmälleen samaa kakkua voi ideoida niin monella eri tavalla; pari viikkoa sitten tein "maailman parhaalle äidille" mehukkaan suklaakakun mokkakreemillä ja kuorrutin sen suklaa-ganachella.
Tänä viikonloppuna tein samaisen kakkupohjan, varioin hyväksi havaitun suklaatäytteen vaihtamalla tumman suklaan tilalle minttuiset pätkikset ja kuorrutus-ganachen vatkasin vaahdoksi, oman poikasen 8-vuotis synttäreille; poika toivoi näet suklaakakkua ja toden totta sai mitä tilasi.
Suklaakakku toimii aina - huonoa siitä ei vissiin saa millään :)
Perusresepti tähän, ehkä työläältäkin aluksi tuntuvaan kakkuun löytyy alta. Sitä ei liiaksi kannata pelästyä, sillä ohjetta kun noudattaa, ei voi epäonnistua - lopputuloksena on älyttömän mehukas kakku, joka ei tarvitse kostutusta ollenkaan; pelkät täytteet riittää. Lisäksi siihen on helppo leikata näyttävät, tasaiset levyt ;)
Pohja:
6 valkuaista
2dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
130g Fazerin tummaa suklaata
130g voita
1dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
6 keltuaista
Sulata tumma suklaa sekä voi, jäähdytä. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kevyeksi vaahdoksi.
Vatkaa sitten toisessa astiassa vaahdoksi jäähdytetty suklaa-voiseos, sokerit ja suola. Lisää keltuaiset yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää valkuaisvaahto suklaavaahtoon varovasti sekoittaen ja lopuksi siivilöity vehnäjauho.
Kaada taikina n. 22cm halkaisjan voideltuun vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa n.50 minuuttia.
Täyte:
3dl kermaa
200g mascarponea
200g Fazerin tummaa suklaata
Sulata suklaa,jäähdytä. Vaahdota kerma, lisää joukkoon mascarpone sekä lopuksi sula suklaa. Sekoita tasaiseksi. Leikkaa (yön yli) jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Laita puolet täytteestä päälle ja täytä toinen väli samalla tavalla :)
Ota kakku huoneen lämpöön ennen kuorrutteen valmistamista, jotta suklaan ja kakun lämpötilaerot eivät ole liian suuret.
Kuorrutus-Ganache
150g Fazerin tummaa suklaata
1,5dl kermaa
1rkl voita
Sulata suklaa kermassa ja lisää lopussa voi kiiltoa antaman. Kuorruta kakku ja nosta se jähmettymään jääkaappiin.
Ensin mainittuun kakkuun laitoin mokkakreemin alle mansikkamelban; soseutettuja mansikoita tilkalla balsamicoa terästettynä.
Mokkakreemi syntyi seuraavasti:
300 g suolatonta voita
2dl espressoa/ vahvaa kahvia
1,5 dl luomukuohukermaa
4 - 6 rkl sokeria
Kiehauta kuohukerma ja sokeri. Lisää kahvi joukkoon. Anna jäähtyä. Lisää kahviseos sitten huoneenlämpöisen voin joukkoon vähän kerrallaan, samalla voimakkaasti vatkaten. Mikäli kahvin makua haluaa tuoda lisää esille, lisää kahvia varoen koko ajan vatkaten..makeutta puolestaan voit lisätä vatkaamalla joukkoon tomusokeria.
Kreemiä laittelin kakun väliin, sekä myös kakun päälle/reunoille. Annoin jähmettyä kaapissa, ennen kuin valutin ganachen kakun päälle: lopputulos oli kaunis ja tasainen; kannattaa kuitenkin jäähdyttää ganachea hetki ennen, jotta voikreemi ei sulahda alla ja luo "värivirheitä" ganacheen.
Tämän kakun kanssa nautittavaksi sopii mainiosti kevyt ja kupliva cava, joka hersyy vadelmaa ja marjaisuutta.
Pätkismousse:
2dl kuohukermaa
2pss pätkiksiä (a 140g)
1prk mascarponea
Vaahdota kuohukerma ja vatkaa joukkoon mascarpone. Pätkikset kannattaa sulattaa kattilassa miedolla lämmöllä tilkassa kuohukermaa, sillä mikrosulatuksella niistä tulee rakeita. Sula suklaa sekoitetaan vaahtoon.Mikäli koostumus on tässä vaiheessa liian juokseva, älä hätäänny. Laita massa noin puoleksi tunniksi jääkaappiin, vatkaa uudelleen ja täytä kakku; massa jähmettyy viileässä!
Parhaiten tämä kakku pääsee oikeuksiinsa tasoiteltuaan makujaan vuorokauden verran; maku on melko maaginen :)
Kuorrutuksen Ganacheen sulatin 4dl:aan kermaa 200g tummaa suklaata, jähmetin yön yli jääkaapissa ja vatkasin kuohkeaksi massaksi, sitten vaan kakkun päälle.
Näillä ohjeilla kohti uutta arkiviikkoa; muistakaa että pitää syödä hyvin, että jaksaa. Helposti sitä huolehtii lasten syömisistä, mutta oma syöminen on vähän niin ja näin. Jos aamun kiireessä kukin nappaa oman aamupalan omaan tahtiin, niin koittakaapas istahtaa ilalla kaikki yhdessä myöhäiselle päivälliselle/iltapalalle ja vaihtakaa päivän kuulumiset <3
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.