Taustalla soi Chopinin Nocturne David Garrettin viululla. Makunystyröitä kutittelee vielä lämmin suklaakakku kera kylmän vanhanajan vaniljajäden.Taidan itkeä onnesta.
Jäätelö ja kermavaahto korostavat upeasti tämän suklaakakun omaperäistä makua.
Rouhea murokeksipohja yltäkylläisesti suklaalla kuorrutettuna - Täydellinen jälkiruoka; MIssissippi MudCake
Pohja:
2,5dl siivilöityjä vehnäjauhoja
2rkl hienoa sokeria
1/2tl suolaa
100g huoneenlämpöistä (suolatonta) voita kuutioina
1 munan keltuainen
2rkl kylmää vettä
Lämmitä uuni JA uunipelti 175 asteiseksi.
Nypi voi jauho-sokeriseokseen ja lisää muna+ vesi; älä vaivaa liikaa!
Muotoile palloksi kelmuun ja iske jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
Muotoile sitten taikina vuokaan ja anna sen olla vielä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan.
Täyte:
150g voita
60g rouhittua tummaa suklaata
6rkl siivilöityä kaakaojauhetta
2tl vahvaa kahvijauhetta
3 munaa
2,5dl hienoa sokeria
2rkl smetanaa
3rkl vaaleaa siirappia
1tl vaniljasokeria
Sulata voi kattilassa liedellä. Lisää joukkoon rouhittu suklaa sekä kaakao- ja kahvijauhe. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää siihen sitten smetana, vaalea siirappi sekä vaniljasokeri. Viimeisenä lisää joukkoon suklaamassa. Kaada täyte vuokaan taikinapohjan päälle. Paista kuumennetulla pellillä uuninnkeskitasossa noin 35-40 minuuttia, kunnes täyte paisuu ja pinnalle muodostuu kuori.
Tarjoile jäätelön ja tuoreiden mansikoiden tai vadelmien kera
Ei nää mun reseptiikat ihan kemiallisia kaavoja sentään ole, mutta suurta hahmotuskykyä vaativia kylläkin. Silmät pyörii päässä ja aivot koittaa kelata, mitä mä oon tätä tehdessä miettinyt; ensin pitää alusta loppuun lukea ja sisäistää mikä on punainen lanka - mutta pääasia, että loppujen lopuksi itse osaa tulkita itseään ja priimaa tulee.
Herkullista kevätviikonloppua!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.