Hitokseen helppo - ja hyvääkin vielä!

Kovinkaan moneen ihmiseen en ole minäkään törmännyt, jotka eivät syty Nutellalle. Pähkinäallergikot - what a lost! Varmuudella tiedän vain yhden ruokatalebanin, joka ei tätä herkkua suuhunsa laita. Itsekin toki välttelen turhia sokereita ja sitä myöten tätä vastustamatonta hasselpähkinän ja suklaan yhdistelmää, mutta on se vaan verraton elementti leivonnassa - hurjimmat vetää sitä lusikalla suoraan purkista. Tähän juustokakkuun Nutella taikoi kivan marmoroinnin - pienikin pala tätä kakkua tainnuttaa makeannälän nopeasti.

Tämä varsin mediaseksikäs, Maku-lehden bloggaajan luoma paistettu juustokakku menee naapurin teräsmiehelle, joka veti Texasissa triathlonin kuningasmatkan, Ironman-kisan niin komeasti, että pääsee toteuttamaan unelmansa Hawaiilla. Hiilihydraattipommi on siis ansaittu, niin jaksaa treenata päätä ja kroppaa Konaa varten; Onnea Aku huimasti, hyvin sä vedät!

11147854_10206216443797589_7275495861266


Pohja:

175g  suklaakeksejä

75g voita

Täyte

150g valkosuklaata

400g tuorejuustoa (Philadelphia)

2kpl munaa

150g ranskankermaa

​1tl vaniljasokeria

100g nutellaa

Ota ranskankerma, tuorejuusto ja munat ajoissa huoneenlämpöön. Sulata valkosuklaa ja anna hieman jäähtyä.

 Valmista pohja. Sulata voi ja murskaa keksit joko monitoimikoneessa tai pakastepussin ja kaulimen avulla. Yhdistä voisula ja keksimurska, painele seos leivinpaperilla vuoratun 20–22-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Laita kylmään jähmettymään.

Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Sekoita tuorejuusto pehmeäksi, lisää joukkoon munat yksi kerrallaan. Kääntele joukkoon lopuksi valkosuklaa ja ranskankerma.

Kaada täyte pohjan päälle. Pehmennä Nutellaa hieman mikrossa ja tiputtele siitä reilun ruokalusikallisen kokoisia nokareita juustokakun pinnalle. Vedä veitsellä nokareiden halki pysty- ja vaakasuuntiin niin, että pinnalle muodostuu pyörteitä.

Paista juustokakkua uunissa n. 40–50 minuutin ajan tai kunnes täyte näyttää hyytyneeltä reunoilta mutta on keskeltä vielä hieman hyllyvää. Avaa uunin luukku hetkeksi jotta kosteus poistuu, laita luukku takaisin kiinni ja sammuta uunista virta. Anna kakun hyytyä jälkilämmöllä vielä n. tunnin ajan.

Jäähdytä kakku täysin vielä huoneenlämmössä ennen kuin siirrät sen jääkaappiin. Kakku on parasta seuraavana päivänä.

11148620_10206220127329675_2864824793642