Kuten tässä vuosien varrella on varmasti tullut selväksi, on kakkujen teko mulle intohimo. Ilokseni saan tehdä kakkuja jo laajalle ystäväpiirille, sillä oman pesueen juhlat ei luomisen vimmaa oikein tyrehdytä, eikä sitä määräänsä enempää kakkua pysty tällä porukalla syömään.

Koska kolmen pojan äitinä tiedän myös, mitä on laskea pennosiaan, ajattelin nyt yhteiskunnallisestikin vaikeina taloudellisina aikoina kantaa korteni kekoon; lähdin yhden naisen ristiretkelle omalla ajalla ja rahalla  - tekemään kakku kuukaudessa-periaatteella kakkuja vähävaraisten lapsiperheiden iloksi. Jokainen lapsi on arvokas,ainutlaatuinen ja päivänsä ansainnut. Elämä heittää välillä tiukkoihin tilanteisiin, mutta siitä huolimatta lapsen silmät loistaa iloa ja uskoa huomiseen. Mä haluan antaa lapsien silmiin loistetta kakkujen muodossa. Yksin en tokikaan ihmeisiin pysty, mutta pienistä puroista syntyy isompi virta;jokainen kun tekee vähän, yhdessä saadaan aikaan paljon. 

Olen saanut liikuttavia ja avoimia kertomuksia erilaisista elämäntilanteista ja toistaiseksi olen pystynyt vastaamaan jokaiselle. Rohkeasti vaan vieläkin viestiä tulemaan, jos kakulle tarvetta ilmaantuu; joitakin koloja omassa arjessa kakun teolle vielä on j- a jos ei ole, kokeillaan kepillä jotain toista kautta. 

Ensimmäinen kakku matkasi 2-vuotiaalle; kinuskikakku geiisha-moussella. Koristeena ollut monsteri toimitti samalla syntymäpäivälahjan virkaa.


12039448_10207156739104384_3138336299530

Toinen kakku matkasi 1-vuotiaalle poikaselle, joka piti mansikasta ja mangosta; yksinkertaisuudessaan täytteenä oli valkosuklainen mangomousse ja koristeena mansikoita ja mangoa.

12036920_10207203242026928_3167819710005

Seuraava kakkunen onkin kohta jo työn alla 

Kyllä tästä tulee itsellekin hyvä mieli. Ison kiitoksen lähetän Raisiolle; he lähetti kotiovelle ison kasan jauhoja; Sunnutai; Sunnuntailla onnistut aina - kiitos kun olette mukana tekemässä hyvää.

Ylen uutisissa oli tutkimustulos ihmisten synnynnäisestä tarpeesta tehdä hyvää; Mitä enemmän annat, sitä enemmän saat. Hyväntekeminen tuo hyvän mielen. Uuden tutkimuksen mukaan kyseessä voi olla peräti yksi ihmisen perustarpeista.

Tutkijat tarkastelivat neljässä erillisessä tutkimuksessa hyväntekemisen vaikutusta hyvinvointiin ja tulos oli kaikissa sama: usein paras tapa lisätä omaa onnellisuutta on tehdä joku toinen onnellisemmaksi. Hyvän elämän tutkija Frank Martelan mukaan epäitsekäs voi paremmin ja hän kehoittaakin sijoittamaan elämyksiin - varsinkin elämyksiin muiden kanssa. 

Niinhän se vanha sanontakin pitää taas paikkansa; jaettu ilo on moninkertainen ilo.

Iloa viikkoon - yhdessä <3