Tämä piiras lähti kiitoskukkasena ystävälle.
Pohja:
100g huoneenlämpöistä voita
2rkl sokeria
1/2tl leivinjauhetta
3dl vehnäjauhoja
1,5rkl vettä
Sekoita voi ja kuivat aineet keskenään,lisää vesi ja painele tasaiseksi massaksi. Painele sitten taikina voidellun piirasvuoan pohjalle (tähän osuuteen kannattaa panostaa jotta taikina on vuoassa tasaisesti ja siten kypsyy tasaisesti. Paistoin piirasta foliolla peitettynä 200 asteessa 15minuuttia ja folion poiston jälkeen vielä n. 5minuuttia. Pohjan ollessa uunissa on hyvä aika valmistaa..
Täyte:
2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
2dl vettä
2dl sokeria
4 keltuaista
2rkl maizena-suurustetta
50g voita paloiteltuna
1rkl vaniljasokeria
Kiehauta muut aineet kattilassa koko ajan vatkaten voita ja vaniljasokeria lukuunottamatta. Kun seos alkaa suurustua,ota se liedeltä ja lisää paloiteltu voi ja vaniljasokeri.
Marenki:
4 valkuaista
1,5dl sokeria
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sitte sokeri pienissä erissä.
Kaada sitruuna kiisseli kypsän piiraspohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Kumoa päälle marenkimassa ja muotoile se aaltomaiseksi. Paista uunissa noin 10 minuuttia/kunnes väri on kauniin ruskea.
Parhaimmillaan herkutteluun heti kun on jäähtynyt mutta mukavasti vielä lämmin
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.