Tämän viikonlopun projektina oli toteuttaa kakku yläasteaikaisen ystävän 9-vuotta täyttävälle tyttärelle. Toiveena oli Littlest Pet shop ja kovin oli ihana päästä tätä kakkua toteuttamaan; itsellä kun on vain poikia, niin tyttökakkuja saa tehdä harvemmin.

          

Täytteenä tästä löytyi klassikko mansikka-suklaa.

Täydellinen vierasvara on suolainen piirakka ja tästä nyt ihanainen KanaPiirakka;
vie tuliaisiksi tai tarjoa omille vieraille.

               

Pohja:
2,5dl spelttijauhoja
0,5dl kauraleseitä
1tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
3/4 dl juoksevaa oivariinia
3/4 dl maitoa

Täyte:
300g kanan fileitä suikaloituna
1 punasipuli suikaleina
1prk vuohenjuustoa
1dl paholaisen hilloa*
200g kirsikkatomaatteja

Yhdistä pohjan kuivat aineet. Lisää oivariini ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi.
Taputtele piirasvuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka uuniin alimmalle ritilätasolle. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min.

Paista broileri, mausta suolalla, hunajalla,lorauksella limen mehua ja mustapippurirouheella.
Yhdistä vuohenjuusto sekä paholaisen hillo. Levitä tahna esipaistetun pohjan päälle, nostele päälle kanasuikaleet, sipuli sekä kirsikkatomaatit ja paista vielä 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Tarjoile esimerkiksi balsamicolla maustetun rucolan kera.


* Paholaisen Hillo

1/2 punainen paprika
3 tomaattia
1/2 pieni sipuli
2 valkosipulin kynttä
1/2 rkl oliiviöljyä
1(-2)rkl sambal oelek chilitahnaa (oman maun mukaa!n,mausta varovasti!!)
1/2rkl punaviinietikkaa
1/2tl suolaa
mustapippurirouhetta
1/2dl hillosokeria
1/2dl vettä

Kuutioi paprika, tomaatit ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna valkosipulinkynnet
Kuullota ensin sipuleita rasvassa, lisää hetken päästä paprika ja viimeiseksi tomaatit. Lisää chilitahna, etikka, suola ja pippuri. Anna kiehua miedolla lämmöllä 20 minuuttia välillä sekoittaen.
Lisää joukkoon hillosokeri ja vesi. Kiehauta ja keitä vielä 5 minuuttia. Purkita hillo ja jäähdytä. Valmis hillo säilyy jääkaapissa noin viikon ajan.